TRØGSTAD: – Laget ble samlet for de tre samarbeidsklubbene Trøgstad, Eidsberg og Askim i mai i år. I tillegg har vi fått spillere fra Skiptvet og Spydeberg. Fra sistnevnte er det også jenter fra Hobøl, forteller hovedtrener Anne Berit Haube Lund.

LES OGSÅ: Askim VGS sine to mest allsidige idrettselever er fra Hobøl: – Godt å sette askimingene på plass

Flott gjeng

– På kort tid har de to lagene vi gledelig nok klarer å stille med hos jenter 16 blitt en sammensveiset og fin gjeng. Ettersom vi har to lag er det plass til både de som vil satse og de som ønsker å være med for moro, sier Haube Lund videre.

– Jeg synes det går utrolig bra å tilhøre dette nye og sammensatte laget og ble veldig godt mottatt, forteller Skiptvet-jenta Liv Nora Frorud.

LES OGSÅ: Håndballen og fotballen i Trøgstad inngår unikt samarbeid til barnas beste

Uventet motstand

Klubbens andrelag ligger helt oppe på tredjeplass på tabellen og skulle mandag førjulsavsluttet mot bunnlaget Tune 2. De fleste regnet nok med at det skulle bli en enkel førjulsfest for Indre Østfold-laget.

Men gjestene viste seg langt bedre enn tabellposisjonen tilsier og holdt godt følge. Faktisk ledet Tune oftere i den svært jevne kampen enn hjemmelaget og i sluttminuttet satte de også inn seiersmålet til 23–22.

– Det var synd at vi tapte en så jevn kamp. Jeg synes vi spilte bra med et lag som fungerer veldig godt sammen og som byr på et topp miljø, sier Emilie Aas Lystad, som tidligere spilte på HK Eidsberg.

– Det ble en morsom og underholdende kamp som vi sikkert kunne vunnet om vi hadde toppet mannskapet. Men dette er et andrelag og derfor gjorde vi ikke det. Alle får spille, poengterer Haube Lund.

De lokale dommerne Svein Kristian Sjøstjern og Truls Petter Knudsen skal ha sin del av æren for at kampen ble hyggelig. Sjelden har vi opplevd mer positive kampledere. Godt dømte de også.

Kampfakta

HÅNDBALL JENTER 16 ÅR

Trøgstadhallen mandag, 35 tilsk.

Trøgstad 2 - Tune 2 22-23 (10-13)

HK Trøgstad: Caroline R. Hegstad, Marte-Karoline Nilsen, Bruna A. Barros 1, Terese W. Lynnebakke 1, Marte J. Bodal 6, Tuva Lilleng Mustorp, Mathilde Lybæk 1, Liv Nora H. Frorud 2, Sofie Hellum 2, Tuva Tillman 3, Thea T. Stokkvin 1, Emilie Aas Lystad 1 og Emma Solberg Paulsen 4.

Utvisninger: Trøgstad 2x2. Tune ingen.

Dommere: Svein Kristian Sjøstjern, Spydeberg og Truls Petter Knudsen, Askim.