MYSEN: 19.-25. november arrangeres den årlige ScandIberico i håndball i Camargo i Spania. På Norges U-landslag (født 2002) er Indre Østfold representert med Rikke Midtfjeld (HK Eidsberg), mens Mari Nilsen Solberg (Skiptvet IL) er en av reservene.

– Det er aldri sikkert om man kommer med eller ikke. Så jeg ble veldig glad når jeg fikk vite det. Jeg gikk ikke rundt og trodde jeg kom med, og det kan man ikke. Det kommer heller som en veldig stor bonus. Familien min og vennene mine er veldig viktig for at jeg får dette til, og hadde ikke klart det uten dem, sier Midtfjeld.

Hun gråt av glede da beskjeden kom.

– Jeg fikk vite det etter at jeg kom hjem fra skolen. Jeg stod og lagde meg mat, mens mamma satt på PCen ved spisebordet. Plutselig hører jeg; «nå har det kommet». Jeg turte ikke å se, så mamma måtte se for meg. Og når hun sa «du er med» så begynte jeg og gråte og hoppe av glede. Det var en sykt god følelse, forteller 16-åringen.

Både Spania, Sverige, Portugal og Norge er deltagende nasjoner på samlingen.

LES OGSÅ: Brage (19) har bygd et ekstremhopp i Mysen – holder stedet hemmelig (Smaa+)

 

Gruer seg ikke

Unggjenta innrømmer at hun ikke er så nervøs til samlingen.

– Jeg gruer meg ikke så mye, fordi jeg skal jo gjøre det jeg liker best her i verden. Men selvfølgelig er jeg spent. Samtidig kan jeg ikke grue meg så mye, fordi jeg vet jeg spiller bedre når jeg bare senker skuldrene. Det er ikke alle som får denne muligheten, så jeg er super takknemlig. Det blir en stor opplevelse og jeg gleder meg masse, smiler hun.

Det siste året har ifølge henne vært bra med unntak av skade i kneet, noe som førte til at hun måtte ta en pause fra håndballen.

– Men jeg trente styrke og fikk god hjelp av trenerne mine på håndballen og Jørgen Undrum som er personlig trener (PT) på Family Sports Club. Jeg ble skadefri i sommer, så det var godt å komme tilbake igjen. Jeg jobbet hardt for å komme tilbake. Jeg satt meg mål, og det hjalp meg veldig. Nå går jeg på idrettslinja i Askim, og trener håndball og stryke ofte, sier Midtfjeld.

LES OGSÅ: Pengedryss fra lokal entreprenør til lag og foreninger - se hvem som fikk penger (Smaa+)

(Saken fortsetter under bildet)

Kommer ikke til å gi seg

Mysen-jenta satser stort på håndballen og liker dette godt.

– Jeg elsker håndball. Det er det jeg liker best her i verden, og uten håndball ville jeg egentlig ikke vært den samme personen som jeg er. På håndballen møter jeg vennene mine, og treneren vår legger opp treningene slik at jeg føler at jeg føler mestringsfølelse og utvikler meg. Jeg kommer til å fortsette med håndball hele livet. Det er vanskelig å si hvor jeg er om noen år, jeg tar det litt som det kommer, men jeg kommer ikke til å slutte å drive med det eller slutte å synes det er gøy, avslutter Rikke Midtfjeld.