– Det ble spennende. Jeg vekslet 20 meter bak, men så raskt at jeg tok innpå Halden-løperen. Etter 300 meter løp jeg forbi, og økte luken fram til siste veksling, forteller Askim-jenta etter løpet.

Etter to år uten konkurranse, var hun nervøs før 400 meter på bane under Østfoldstafetten i Askim i går.

– Jeg var veldig spent på om jeg holdt helt inn. Men jeg visste at om Askim vekslet omtrent likt med Halden, ville Heidi Bjørsrud klare å løp inn til seier på siste etappe, fortsetter hun.

Spennende duell

Men det var Halden som startet best. De tok teten fra start, og allerede på første etappe fikk de forsprang til Askim. Håpet var at Åse Brødholt ville ta igjen luken på den lengste etappen. Til nest siste veksling hadde Halden fortsatt et forsprang på 15-20 meter. Men på femte etappe kom avgjørelsen, og Heidi Bjørsrud kontrollerte inn i mål.

– Vi hadde et godt lag, men Halden var sterkere enn vi trodde. Det er moro med spenning så lenge det går bra, meddeler veteran Åse Brødholt.

Flere medaljer

Askims to jentelag løp inn til sølv og bronse i sin klasse under stafetten. De to lagene måtte se seg slått av Fredrikstad, som var suverene. De ledet fra start til mål, og Askim truet aldri gullmedaljen. Også i menn senior løp Askim inn til bronse, etter Halden og Fredrikstad.

– Det ble avgjort på den lengste etappen. Der ble de andre lagene for sterke for unge, lovende Sverre Magnus Huse, kommenterer Gøran Brattstrøm fra speaker-plass.

Halden hadde et solid forsprang før den femte etappen, der Askim vekslet som nummer to. Men Fredrikstad, med Tor-Øyvind Ødegård, ble for sterke, og tok andreplassen.

Indre Østfold Orienteringsklubb, med Jørn Haugerud på laget, måtte gi tapt for friidrettsløperne. De endte på femteplass i klassen menn senior.