Gå til sidens hovedinnhold

– Alt går mye fortere når man har en sånn her å ta seg rundt med

Artikkelen er over 2 år gammel

Området til Askim Golfklubb er ganske så stort. Derfor er man avhengig av maskiner som kan kjøres rundt og blant annet frakte ting og tang med.

ASKIM: Gleden var stor da golfklubben tidligere i år fikk hele 125.000 kroner av Sparebankstiftelsen Askim til å kjøpe seg en arbeidsmaskin.

– Vi hadde et behov for en arbeidsmaskin sånn som denne. En som banemannskapene bruker for å ta seg rundt på banen. Banen er stor, og det er lange avstander. Her kan man blant annet ha med redskap også videre. Alt går mye fortere når man har en sånn og ta seg rundt med. Det gjør jobben mye lettere. På maskinen er det plass til to personer, sier Tor Herland, styremedlem i Askim Golfklubb med fokus på maskinparken.

LES OGSÅ: Flere lokale lag kunne juble – ett av dem var Spydebergs 12-årslag

(Saken fortsetter under bildet)

 

Godt brukt allerede

Klubben er godt fornøyd med den nye maskinen.

– Vi har en tilsvarende fra før, men i tillegg til klipperne er dette noe man bruker mest, fortsetter Herland.

Maskinen er en John Deere Gator, og kan brukes til blant annet transport av personer, frakt av utstyr, kjøring i anlegg også videre.

– Det er jo en liten lastebil på en måte, sier Herland, før baneleder Thor-Henrik Dahl, skyter inn at det er en minitraktor.

Ifølge Herland er dette en type redskap som alle golfbaner rundt omkring har og bruker.

Thor-Henrik Dahl, som er baneleder på golfbanen, er en av dem som har brukt maskinen mye hittil.

– Det var kjærkommet. Utrolig praktisk maskin. Dette er alfa omega på en golfbane, sier han, og legger til at han er fornøyd med klubbens nye arbeidsverktøy.

LES OGSÅ: Ny stjernesmell for Askim: – Laget er for ungt og naivt

(Saken fortsetter under bildet)

 

Sa ja med en gang

– Da vi i Sparebankstiftelsen fikk henvendelsen, så tente vi på opplegget. Vi hadde ikke vært med på golfklubben tidligere, og når vi fikk søknaden var det enstemighet om det, sier Per Henrik Hoff i Sparebankstiftelsen Askim.

Han sier at de prøver så godt de kan å hjelpe de frivillige i Askim.

– Vi vil støtte opp under dem som driver med dugnad og frivillighet, og de som bidrar positivt for lokalsamfunnet. Derfor svarte vi ja på søknaden og ga 125.000 til dette prosjektet. Så vi håper jo absolutt at det kommer til nytte, og det er vi sikker på at det gjør, det er det ingen tvil om, avslutter Hoff.

LES OGSÅ: Seiersvante Ørje har sluttet å vinne – tapte borte for NMBUI

Kommentarer til denne saken