Gjørme, action og luftige svev

Her forsøker 17-åringen David Andre Larsen fra Skiptvet motoraktivitetsklubb seg

Her forsøker 17-åringen David Andre Larsen fra Skiptvet motoraktivitetsklubb seg Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Når trialførerne melder seg på Hobøl Todagers, vet de at det kommer til å bli hardt. Brødrene Magne og Torgeir Andersen tror det er det folk vil ha.

DEL

For Hobøl Todagers har vokst til å bli Nordens største trial-løp. Med over 200 deltakere mellom åtte og 63 år, ble det til tider tendenser til køkjøring mellom seksjonene.

Det morsomste løpet

Av ansiktsuttrykkene å dømme, var nok de små pausene etterlengtet. For etter to dager med trialkjøring blir både kropper og motorsykler betydelig nedkjørt.

– Dette er egentlig det morsomste løpet i sesongen, mener Torgeir Andersen (27). Han er med sin hardtsatsende lillebror Magne Andersen (22) fra Hobøl motorklubb land og strand rundt for å kjøre norgescupløp.

– Det er moro fordi det er så hardt. Men det er det folk vil ha. Det skal være tøft når man kjører todagersløp, sier han med ettertrykk.

Vanskelige forhold

Det kraftige regnværet lørdag gjorde forholdene ekstra vanskelige. Tilsynelatende sikre fjellknauser ble forvandlet til forræderiske og såpeglatte sklier. Og mens regnet fortsatte å falle, ble det satt i gang naturlig masseproduksjon av gjørme i skogbunnen.

Men det hindret ikke trialførerne i å gjennomføre samtlige seksjoner både lørdag og søndag. Best av alle var svenske Adam Thiger.

21-åringen fra Partille trialklubb vant eliteklassen i suveren stil. Arrangørklubbens Martin Hemmer fulgte opp med tredjeplass.

To klasseseire

I tillegg vant Kenneth Hansen fra Skiptvet motoraktivitetsklubb klasse C, mens Anders Øvergaard fra Hobøl motorklubb fulgte opp med klasseseier i B. Totalt var 32 av Hobøl motorklubbs medlemmer med under trialfesten. Det er svært imponerende.

Under høydehoppingen fredag vant for øvrig Lars Holland Mork fra Kleive med 219 centimeter. Det er tre centimeter lavere enn fjorårsrekorden til Adam Thiger.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags