Skulle hedre unge – men den eneste som ble nominert til prisen var Fredrik (20)

PRIS: Fredrik Sandvik (20) har gjort det skart på friidrettsbanen de siste årene og blir søndag tildelt Ungdommens kulturpris.

PRIS: Fredrik Sandvik (20) har gjort det skart på friidrettsbanen de siste årene og blir søndag tildelt Ungdommens kulturpris. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Friidrettstalentet Fredrik Sandvik (20) blir søndag tildelt Ungdommens kulturpris på 5.000 kroner i Hobøl.

DEL

HOBØL: Det er hovedutvalget for oppvekst og omsorg som har valgt ut Fredrik Sandvik til årets Ungdommens kulturpris. Overrekkelsen finner sted under Bygdedagen på Vestre Bråte søndag.

LES OGSÅ: Mysen skole til topps igjen i Knapstafetten – mener god vinnerkultur er årsaken

Forundret over få søknader

– I prisen han vil få søndag ligger det en sjekk på 5.000 kroner, samt heder og god omtale, forteller enhetsleder for kultur i Hobøl kommune, Kristin Lippestad.

Hun kan fortelle at det kun kom inn én søknad i år.

– Nå er det sånn at komiteen også kan stille egne forslag. Men jeg må si jeg er litt forundret over at det ikke kom inn flere. Det finnes mange gode kandidater i Hobøl, men folk unnlater å sende inn. Det er trist. For jeg føler vi har gjort en stor innsats for å få folk til å sende inn, forklarer hun, som likevel poengterer at Fredrik Sandvik er en verdig vinner.

LES OGSÅ: Arrangøren lokker med flotte gaver – håper mange stiller i Mysenløpet

– Pengene kommer godt med

Knapstad-gutten, som representerer Askim IF, satser knallhardt på løping og har hatt en positiv utvikling de siste årene. Han er også en del av rekruttlandslaget (Team Holta Runners) for lange løp. I søknaden står det at han i år ønsker å fokusere på sine svake sider som styrke, spenst, bevegelighet og hurtighet. På lang sikt er målet å delta, og prestere regelmessig, i internasjonale konkurranser.

– Jeg er veldig fornøyd med å få denne prisen. Pengene kommer også godt med. Jeg tipper de går inn i potten for treningsleirer, forteller Fredrik Sandvik, som har mange medaljer fra Ungdomsmesterskapet (UM), Junior-NM og Senior-NM å vise til.

LES OGSÅ: Stort øyeblikk for Kåre (74) da han ble hedret av Norges Skiforbund

Løp på Bislett Games

Favorittdistansene er 3.000 meter flatt, 3.000 meter hinder og 5.000 meter. Torsdag kveld prøvde han seg imidlertid på 1.500 meter under Bislett Games. Tiden ble 3.53,57 som ga niendeplass. Vant gjorde Andreas Lindgren fra Danmark på 3.43,53.

– Det var en morsom opplevelse foran så mye mennesker, selv om løpet ikke var det beste. Målet var å ta klubbrekorden til Lasse Jensen på 3.50,09 og å komme under 3.50 for første gang. Men jeg kom dårlig ut fra start, havnet bak i rekka og ble dyttet på. Jeg brukte mye krefter, og de siste 200–300 meterne var det tomt, forteller 20-åringen.

Neste test for Fredrik Sandvik er Tyrvinglekene 15. til 17. juni. Der skal han prøve seg på 3.000 meter flatt.

– Persen min er 8.29. Jeg synes selv jeg bør klare å komme under 8.20. I hvert fall under 8.27 som er klubbrekorden i Askim IF, forteller Sandvik, om den nærmere 60 år gamle rekorden til Magne Åbråthen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags