OSLO: Askim IF stilte med fem utøvere i junior-NM på Bislett i helgen. Det resulterte i tre medaljer og flere andre bra prestasjoner. Fredrik Sandvik (20) tok gull i U20-klassen i fjorårets mesterskap. Nå tok han gullet i U23-klassen. Sandvik vant kontrollert med tre sekunder ned til nestemann i søndagens løp. Tiden ble 9.16,06 minutter. Lørdag ble han nummer sju på 1500 meter med tiden 3.56,32 minutter.

LES OGSÅ: Ingeborg Kristine (27) kunne juble i Birkebeinerrittet – sjekk alle de lokale resultatene

Full kontroll

– Hvordan var du fornøyd med løpene dine?

– Jeg var godt fornøyd med begge løpene. På lørdagens 1.500 meter gikk det jevnt fort hele veien. Treningen har vært lagt opp mot 3.000 meter hinder og 5.000 meter i det siste, så med tanke på det var det greit. I søndagens hinderløp føltes det veldig bra, langt bedre enn de to siste helgene jeg har konkurrert. Jeg hadde full kontroll og kunne nok slått min personlige rekord på 9.11 om jeg hadde gått inn for det, sier Sandvik.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Blir det flere stevner utover?

– Ikke så mye på bane. Skal være hare på en 5.000 meter på Bislett onsdag. Ellers blir det å prøve noen gateløp og skogsløp. Meningen er å løpe Hytteplanmila og få en god tid der tidlig i oktober. Tror ikke det blir NM i terrengløp på meg i høst, men jeg har lyst til å reise til Nederland for å delta i et terrengløp i slutten av november, forteller den nybakte norgesmesteren.

LES OGSÅ: Spydeberging tok utfordringen – skal besøke alle de 32 lagene i Champions League på 300 timer

Første gull

Mari Andreassen Rud (17) deltok i sitt første junior-NM. I fjor sanket hun flere medaljer i ungdomsmesterskapet. Denne helgen deltok hun på 1.500 meter og 3.000 meter hinder. I sistnevnte øvelse var hun også med i U20 EM i sommer. Etter å ha kvalifisert seg enkelt til finalen på 1500 meter i forsøket på fredag, ble det femteplass i finalen der med tiden 4.36,97 minutter. I søndagens hinderøvelse var det imidlertid ikke snakk om saken. Mari vant med nesten ti sekunder med tiden 11.07.68 minutter:

– Jeg følte meg veldig bra på fredag. Lørdag hadde jeg ikke helt dagen, samtidig som det ble en del knuffing i feltet. Søndag hadde jeg en god dag igjen. Jeg hadde følge en stund, men dro klart fra til slutt etter en god sisterunde. Trengte ikke å presse meg for fullt, så tidsmessig kunne jeg løpt fortere om det hadde vært nødvendig, sier Mari.

– Og nå blir det flere medaljer i ungdomsmesterskapet neste helg?

– Håper på det. Jeg skal da løpe 2.000 meter hinder på lørdag og 800 meter på søndag. Har ikke løpt 800 meter på en stund, så jeg er spent på hvordan det går. 

– Blir dere flere løp senere i høst?

– Jeg skal delta i noen mosjonsløp og sikter også mot NM i terrengløp, forteller Askims andre norgesmester.

LES OGSÅ: Askim måtte stille utespiller i mål – fikk en i fleisen etter 30 sekunder

Bronse i høyde

Alexander Nyberget (18) gjorde også en fin innsats i høydekonkurransen i U20. Han tok alle høyder i første forsøk opp til og med 1,94 meter. Dessverre ble det tre riv på 1,97 meter, men Alexander har i alle fall stabilisert seg på høyder over 1,90 og kan fort nå to meter før sesongen er omme. Han fikk bronse i søndagens konkurranse. Lillesøster Michelle (15) leverte også en god konkurranse på lørdag da hun satte personlig rekord med 1,63 meter og ble nummer seks i klasse U20. Fredag var Ludvig Engen (17) med i lengde. Han hoppet 5,97 meter, men nådde ikke finalen.