Sendte Trø/Bå rett til himmels: – Opprykk smaker like deilig uansett nivå

KREMMERHUS: Innbytter Mathias Johannessen satte kronen på verket med sin flotte 1-6-scoring kvarteret før slutt.

KREMMERHUS: Innbytter Mathias Johannessen satte kronen på verket med sin flotte 1-6-scoring kvarteret før slutt. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Får vi beholde denne gjengen her, så tror jeg vi skal bite godt ifra oss i 5. divisjon, gliser Trø/Bå-trener Morten Fladberg.

DEL

SARPSBORG: Trøgstad/Båstad hadde alt i egne hender før siste serierunde i 6. divisjon. Laget ledet serien med ett poeng til NMBUI og to til Mysen. Med seier borte mot Skjeberg ville dermed opprykket være i boks.

Og det var liten tvil om at laget i gult og blått på forhånd var storfavoritter mot Skjeberg på nedre del av tabellen. Trø/Bå sto nemlig med 11 strake seirer(!) og vant hjemmeoppgjøret mot Skjeberg hele 8-1.

LES OGSÅ: Åpnet klubbhuset for å minnes drapsoffer: – Han var en herlig fyr som alltid gjorde jobben sin

– Kom mange tanker

Men med toppscorer Kristian Nordli ute med skade, noen på skoletur og andre ute med sykdom lå det likevel en liten spenning i lufta før kampstart på Skjeberg Sportsplass.

Enda mer nerve ble det så etter bare et par minutter, da hjemmelagets Jonathan Sandsten plutselig fikk tid og rom til å dunke inn 1-0. Skulle virkelig Trø/Bå gå på et feilskjær i aller siste og avgjørende kamp?

– Det kom mange tanker akkurat det. Jeg begynte å tenke på Skjeberg faktisk slo Mysen her for et par uker siden. Samtidig visste jeg at vi er bedre trent enn dem og at det gjaldt å være tålmodige, forteller kaptein Lars Erik Ludvigsen.

  Det tok heller ikke mange minuttene før nervene hadde roet seg både hos spillere, støtteapparat og ikke minst alle de tilreisende Trø/Bå-supporterne. For like etter sørget Mirza Basic for 1-1 etter at han ble spilt nydelig igjennom i bakrom av Eivind Skughei. Deretter sørget Lars Erik Ludvigsen for både 1-2 på et utsøkt skudd fra rundt 20 meter og for 1-3 på en retur fra keeper etter et straffespark. Da var det ikke spilt 20 minutter en gang.

   – Da vi gikk opp til 1-3 følte jeg meg trygg på at dette  til oss følte jeg meg trygg på at dette kom til å gå vår vei, sier Ludvigsen.

  LES OGSÅ: Skiptvet-miraklet brast – de rødhvite rykker ned

  – Smaker uansett nivå

  Det skulle han få helt rett i. Mirza Basic sørget for sin andre scoring og for 1-4 ti minutter før pause, før løpsmaskinen David Simen Kjær Pedersen satte spikeren i kista med 1-5 tre minutter senere. 

  Da var det i realiteten bare å gjennomføre andre omgang på anstendig vis og vente på sluttsignalet. Innbytter Mathias Johannessen fikk æren av å sette kronen på verket kvarteret før slutt, da han dunket ballen opp i vinkelen fra 25 meter. 1-6-seier og opprykket til 5. divisjon var et faktum!

  (Saken fortsetter under bildet)

  GOD STEMNING: Det var god stemning i Trø/Bå-leieren da opprykket var et faktum.

  GOD STEMNING: Det var god stemning i Trø/Bå-leieren da opprykket var et faktum. Foto:

   – Opprykk smaker uansett nivå man spiller på, gliser Trø/Bå-trener Morten Fladberg fornøyd.

  Etter en vårsesong med varierende resultater, har laget vært helt utilnærmelig i høst. Dette var lagets 12. strake seier! Med denne avslutningen på sesongen tror Morten Fladberg laget har noe å gjøre i 5. divisjon.

   – Det får jo tiden vise, men hvis vi får beholde disse guttene her og at vi presterer på det nivået vi har gjort i høst, så tror jeg vi helt klart skal bite fra oss også der, mener Mysen-mannen.

  (Saken fortsetter under bildet)

  KLARE FOR 5. DIVISJON: Denne gjengen skal spille i 5. divisjon neste sesong.

  KLARE FOR 5. DIVISJON: Denne gjengen skal spille i 5. divisjon neste sesong. Foto:

  Kaptein Lars Erik Ludvigsen gleder seg nå til møte Askim FK i neste års 5. divisjon.

   – Alltid moro med lokaloppgjør. Det er de oppgjørende som betyr noe ekstra. Jeg håper også Mysen klarer opprykk. Jo flere lokale lag, desto bedre er det, mener han.

  Mysen/HIL spiller for øvrig den utsatte kampen mot NMBUI torsdag kveld. Med seier vil Mysen/HIL kapre andreplassen, som igjen vil gi kvalifiseringsspill om opprykk til 5. divisjon.

   Trykk her for tabell i 6. divisjon.

   Kampfakta

   Fotball 6. divisjon menn

   Skjeberg Sportsplass tirsdag, cirka 100 tilskuere

   Skjeberg – Trø/Bå 1-6

   1-0 Jonathan Sandsten (3)

   1-1 Mirza Basic (10)

   1-2 Lars Erik Ludvigsen (20)

   1-3 Lars Erik Ludvigsen (26)

   1-4 Mirza Basic (36)

   1-5 David Kjær Pedersen (39)

   1-6 Mathias Johannessen (77)

   Trø/Bå: Morten Nesset, Amund Karlsrud, Christoffer Slaatsveen, Eirik Barlund, Henrik Hoel Hervig, Mirza Basic, Ansten Holmen, Sebastian Eidsaune, Eivind Skughei, David Simen Kjær Pedersen, Lars Erik Ludvigsen, Dylan Nesset, Anders Krokeide, Mathias Johannessen.

   Gult kort: Harald Thoreby, Marius Undrum, Jonathan Sandsten, alle Skjeberg

   Rødt kort: Jonathan Sandsten, Skjeberg  

   UTVIST: Skjebergs Jonathan Sandsten ble vist ut av dommer Rudi Olafsen da det gjensto 20 minutter av kampen.

   UTVIST: Skjebergs Jonathan Sandsten ble vist ut av dommer Rudi Olafsen da det gjensto 20 minutter av kampen. Foto:

   Send inn tekst og bilder «

   Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

   Artikkeltags