Mysen-mann blir Trø/Bå-trener: – Var ikke forberedt på å bli spurt

GLEDER SEG: Morten Fladberg (til høyre) gleder seg til å trene A-laget til Trøgstad/Båstad neste sesong. Han er også glad for at fjorårstrener Stian Filtvedt blir med videre som hjelpetrener.

GLEDER SEG: Morten Fladberg (til høyre) gleder seg til å trene A-laget til Trøgstad/Båstad neste sesong. Han er også glad for at fjorårstrener Stian Filtvedt blir med videre som hjelpetrener. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

TRØGSTAD: Morten Fladberg blir ny hovedtrener for 6. divisjonsklubben Trøgstad/Båstad. Den opprinnelige trømborgingen, som i voksen alder har bodd i Mysen, har lang fartstid som spiller. Han begynte sin karriere Trømborg, fortsatte i Ski og så i Rakkestad, før han avsluttet i Mysen. I fem sesonger var han spillende trener på A-laget til Mysen i 3. og 4. divisjon. Siste sesong var i 2010. Siden den gang har han vært trener for aldersbestemte lag.

LES OGSÅ: Umiddelbar suksess for nytt lokalt fotballsamarbeid

– Ikke vanskelig å takke ja

– Jeg fikk en telefon fra Geir Ødeby (leder i Trøgstad/Båstad) om jeg kunne tenke meg å trene A-laget for 2,5 uker siden. Det kom litt ut av det blå. Jeg hadde ikke akkurat det i tankene. Men vi tok et møte et par dager senere og så fikk jeg helgen på meg. Det var ikke så vanskelig å takke ja, forteller 47-åringen, og forklarer hvorfor timingen passer:

– To av barna mine har flyttet ut. Jeg har bedre tid. Dessuten spiller minsten min på G14-laget til Trøgstad/Båstad. Så det blir riktig kjørevei, forteller Morten Fladberg, som har skrevet under på en 1-årskontrakt.

LES OGSÅ: Surt NM-finaletap for Cornelia

– Skal stake ut en felles kurs

Han innrømmer at han foreløpig ikke kjenner A-laget til de gule og blå veldig godt foreløpig. Derfor kan han eller ikke si så mye om målsettingen til laget som i fjor ble nummer fem i 6. divisjon.

– Jeg kan ikke sette noe mål før jeg har snakket med spillergruppa og blitt kjent med den. Det blir helt feil. Vi skal ha et spillermøte og en trening til uka, så får vi se litt da. Vi får stake ut en felles kurs for 2018-sesongen. Det jeg vet er at det er mange unge spillere og det skal bli moro å utvikle dem. Det ser jeg fram til, sier Fladberg, som lover at han denne gangen ikke blir spillende trener.

– Hehe. Nei, det hadde ikke vært et sunnhetstegn om jeg hadde vært med. Det har jeg heller ikke knær og kropp til. Nå skal jeg lede laget fra sidelinjen, humrer han.

LES OGSÅ: Dette er Mysens nye hovedtrener – lover holdningsendringer på A-laget

Fjorårstreneren med videre

Morten Fladberg er også glad han får med seg Stian Filtvedt som hjelpetrener. 33-åringen har tidligere spilt på A-laget i en årrekke, men var forrige sesong trener sammen med Anders Krokeide.

Saken fortsetter under bildet.

– Det er veldig bra at Stian er med videre. Han kjenner gruppa godt og vil være til stor nytte for meg, mener Fladberg.

Stian Filtvedt hadde egentlig sagt nei til å fortsette, men med Fladberg på plass fortsetter han.

– Da det kom på plass en løsning som går opp med klokka og samvittigheten min, stilte jeg meg klar til å bidra. At det nå kommer en helt ny trener inn døra, er både veldig spennende og helt sikkert en positiv greie for hele gruppa, mener Filtvedt.

Neste uke blir det spillermøte og trening, men det er først på nyåret blir det faste treninger for A-laget til Trøgstad/Båstad.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags