FREDRIKSTAD: – Høytflygende Spydeberg kræsjlandet mot Lervik i surt tap, skriver Spydeberg-trener Christan T. Eriksen på Facebook.

Kom dårlig ut

Laget hans startet nemlig høstsesongen godt med to strake seirer, mot Moss II og Navestad. De hvite og blå reiste dermed med selvtillit og tro på seier borte mot Lervik, som sto med nøyaktig like mange poeng på tabellen (15). Men helt slik skulle det ikke gå. Etter en god innledning, tok hjemmelaget over og gikk etter Spydeberg-trenerens egne ord fullt fortjent opp til 1–0 etter en corner.

– Heldigvis fikk vi noe positivt ut av scoringen i form av aggressivitet, innsats og vilje. Resten av omgangen er vår, sier Eriksen. Presset resulterte i scoring. Jonas Olsen Kolsvik sørget for 1–1 – hans første scoring etter overgangen fra Askim i sommer. Spydeberg fortsatte å presse på, men flere mål ble det ikke før pause.

LES OGSÅ: Sebastian (22) klar for 1. divisjonsklubb: – Godt å få betalt for aldri å gi opp

– En dårlig dag på jobben

Spydeberg-laget gikk derfor ut i andre omgang med mål om å vinne kampen. I stedet var det Lervik som allerede etter fire minutter gikk opp i 2–1.

– Etter denne scoringen tettet Lervik igjen bak og møtte opp i alle dueller. Det ble noen kort, men Lervik ville rett og slett vinne dette her. Og til tross for mye ball, skapte vi dessverre ikke stort utover. Vi ble liggende og stange mot et kompakt hjemmelag, sukker Spydeberg-treneren.

– Det var rett og slett en dårlig dag på jobb. Vi må bare ned i kjellere og jobbe igjen. Det er lov å være skuffet nå, men i morgen er det glemt. Da må vi opp med humøret, pasningskvaliteten og intensiteten. Vi må hente fram troen og selvtilliten og se fram mot neste kamp.

Trykk her for tabell i 5. divisjon (ekstern link)

Spydeberg: Martin Løken, Noah Fremstad Johansen, Mats Fosslie, Andreas Midtbø, Jørgen Wik, Henrik Eriksen, Ludvig Langseth, Simen Skoglund, Frederik Graakjær, Christer Sørlie Kjærbu, Jonas Olsen Kolsvik, Mathias Aanerød, Geir Andre Dalhus, Kim-André Røsegg, Elias Lilleng og Thomas Bøhren.

LES OGSÅ: Se høydepunktene fra kampen mellom Askim FK og Ås

Skiptvet-opptur

Bedre gikk det for Skiptvet-herrene i 6. divisjon tirsdag kveld. Laget fra Meieribyen tok årets andre seier, da laget slo Berg hjemme 3–2 etter to scoringer av Håvard Ringstad Nilsen og ett av storebror Stian Ringstad Nilsen.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Fra 2–0 til 2–2 så vi veldig slitne ut og med rundt 20 minutter igjen å spille, så var det nok mange på tribunen som trodde på nok et tap. Men da brettet gutta opp ermene og gikk virkelig i kjelleren. Etter 3-2, så kjempet de som løver og samtidig som de turte å holde på ballen. En fantastisk innsats av laget, sier Skiptvet-trener Trond Inge Carlsen fornøyd, og mener totalt sett det var en fortjent seier.

– Vi hadde flest sjanser, og i tillegg til målene hadde vi en i stolpen og var tre-fire ganger alene med keeperen, forteller han.

Dette var Skiptvets andre seier i 6. divisjon. Laget står med sju poeng og har nå fått kontakt med lagene over i kampen om å overleve i divisjonen.

Trykk her for tabell i 6. divisjon (ekstern link)

Skiptvet: Jakub Masalski, Karl-Martin Willadsen, Tor Solberg, Pål Gunnar Svartedal, Vegard Garseg, Stian Ringstad Nilsen, Håvard Ringstad Nilsen, Ole Ivar Lauritzen, Lars Thomas Skipperud, Markus Agnalt, Karl-Henrik Ringstad, Ali Mustafa Al Salmo, Ludvig A. Engebretsen, Sondre Pung, Abel Berhane Gebremeskel, Thirawat Christiansen, Runar Husengen, Stian Johansen.