Spydeberg vant med hockeysifre: – Vi burde ha scoret mye mer

SEIER I SERIEPREMIEREN: Spydeberg og Henrik T. Eriksen, Jonas Kolsvik og Ludvig Langseth vant serieåpningen i 5. divisjon.

SEIER I SERIEPREMIEREN: Spydeberg og Henrik T. Eriksen, Jonas Kolsvik og Ludvig Langseth vant serieåpningen i 5. divisjon. Foto:

Spydeberg sikret seg tre poeng i seriepremieren i 5. divisjon etter å ha slått Selbak II 7-5.

DEL

FREDRIKSTAD: Fotballsesongen er i gang. Spydeberg hadde sin første seriekamp borte mot Selbak II. For dem som hadde tatt turen til Selbak kunstgress denne mandagen ble det bra med underholdning. Det ble nemlig en kamp med mange sjanser og mye mål.

LES OGSÅ: Spydeberg fikk likevel plass i 5. divisjon: – Dette vil gi oss en skikkelig boost

– Sløste med sjansene

Allerede etter et par minutter scoret Christoffer Aanerød for Spydeberg. Hjemmelaget svarte og utliknet til 1-1. Deretter gikk Spydeberg opp i 1-2 med Patrik Pauer, 1-3 ved Henrik T. Eriksen og 1-4 ved Christoffer Aanerød før pause.

– Vi burde ha punktert kampen i første omgang. For vi hadde 16-17 store sjanser, men sløste veldig, sukker Spydeberg-trener Jan Håvard Nyborg.

Da Ludvig Langseth økte til 1-5 tidlig i andre omgang, så det ut til å være avgjort. Men Fredrikstad-laget kom tilbake og reduserte tre ganger, til 4-5.

Deretter sørget Geir Dalhus for 4-6. Igjen reduserte Selbak til 5-6. Trener Nyborg valgte derfor å putte inn på Christoffer Aanerød igjen på slutten. Og Spydeberg-gutten, med fortid i FFK og Kråkerøy, gjorde som i første omgang og scoret. Dermed endte kampen med seier 5-7.

LES OGSÅ: Drømmestart for Trø/Bå: – Mye veldig bra spill og dødelige effektive framover

Defensive problemer

– Vi møtte ikke allverdens til motstand, men de hadde noen enkeltspillere som holdt mål. Blant annet keeperen deres. Det var Selbaks førstelagskeeper. Han fikk kjørt seg og hadde mange gode TV-redninger. For vi burde ha scoret det dobbelte, mener den nye Spydeberg-treneren, som er fornøyd med det meste, bortsett fra det defensive arbeidet.

– Selbak hadde vel fem sjanser og scoret på alle. Og nesten bare på langballer som endte med at de kom alene med keeper Martin Løken. Grunnen var  at vi ble stående for høyt i banen. Det er også noe vi har slitt med i treningskamper, hvor vi har møtt lag som bare «kælker» ballen oppover. Så dette må vi jobbe med framover, mener Nyborg, som trekker fram nykommeren Sveinn Ingi Astvaldsson som lagets beste. Han spilte back i kampen.

– Sveinn var utrolig bra. Spesielt offensivt. Han kom på mange løp og var flink til å doble på kanten. Ellers vil jeg trekke fram Ludvig Langseth og Christoffer Aanerød. Begge spilte en god kamp, sier Nyborg.

Spydeberg spiller for øvrig sin neste kamp i 5. divisjon hjemme mot Lisleby førstkommende tirsdag kveld.

Spydeberg: Martin Løken, Sveinn Ingi Ástvaldsson, Patrik Kartal Pauer 1, Geir Andre Dalhus 1, Thomas Bøhren, Einar Egeland, Henrik Eriksen 1, Ludvig Langseth 1, Jonas Bråten, Jonas Olsen Kolsvik, Christoffer Aanerød 3, Elias Lilleng, Mathias Fjeld, Simen Skoglund, Jørgen Wiik.

LES OGSÅ: Tap i seriepremieren for Askim FK: – Vi hadde fortjent poeng i dag

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags