SKIPTVET: 2017-sesongen startet med seier 6–4 over Lisleby II 6–4. Men det ble også den eneste seieren forrige sesong. Laget tapte deretter de 20 neste seriekampene, men slapp likevel å rykke ned fra 6. divisjon etter som lag hadde trukket seg.

Foran denne sesongen så alt mye lysere ut. Fra å være åtte-ti mann på treningene var tallet plutselig oppe i 20–30. Flere skjetvinger i andre klubber kom tilbake med mål om å løfte moderklubben i 2018-sesongen.

LES OGSÅ: Audun vil skaffe ekstra bane til håndballen – har lagt fram plan for politikerne

Vant 5–2

Men slik har det ikke gått. Laget har også i denne sesongen fortsatt å tape kamper i 6. divisjon. Foran mandagens bortekamp mot Tistedalen II hadde de rød og hvite hele 30 kamper uten seier og stygge 54–167 i målforskjell på disse kampene. Endelig kom oppturen! Det etter 432 dager!

Skiptvet vant nemlig 5–2.

– Vi ledet 5–0 etter 40 minutter. Fem fantastiske mål etter godt angrepsspill. To helt i krysset. Da var vi virkelig gode. Vi lå helt perfekt i formasjon og hadde fullstendig kontroll bakover. I tillegg var vi veldig bevisste å slå i lengderetning når vi hadde mulighet og bruke våre to hurtige spisser, Ludvig Engebretsen og Håvard Ringstad Nilsen. Det lyktes vi bra med, sier trener Trond Inge Carlsen, og forteller at Engebretsen scoret tre av målene, mens Ringstad Nilsen puttet to ganger.

Laget klarte ikke helt å følge opp etter pause.

– Vi startet også andre omgang bra og kom til to-tre kjempestore sjanser. Men Tistedalen begynte etter hvert å ta mer og mer over og kom til noen farligheter. Så kom scoringen deres litt ut av intet. Plutselig våknet spøkelse fra de tidligere kampene våre. I to kamper har vi ledet 4–1 og 3–1 til det har gjenstått sju-åtte minutter, og likevel tapt og spilt uavgjort. Vi ble etter hvert slitne, klarte ikke å være oppe i presset og ble liggende altfor dypt. På slutten fikk vi ett mål til imot. Heldigvis sto vi kampen ut og vant, sier Skiptvet-treneren lettet og fornøyd.

– Vi har ventet på denne seieren her. Endelig kom den. Derfor er det litt synd det nå er ferie, sukker han.

LES OGSÅ: Blytung sesongstart for «nye» Skiptvet – ble senket av en skikkelig målsnik

Tar selvkritikk

Trener Trond Inge Carlsen tar også litt selvkritt for at resultatene har uteblitt så langt.

– Jeg tar det hele og fulle ansvaret for at vi ikke har lyktes med den spillestilen jeg har ønsket. Guttene har ikke taklet den. Jeg har ønsket å spille i en 4-5-1-formasjon med offensive backer og en dyp midtbanespiller. Men da må alle spillerne ta tak i sin rolle, og det har vi ikke fått til. Vi har derfor gått over til 4-4-2 i de to siste kampene som gutta er kjent med fra før av. Det har også gitt oss fire poeng. Med to raske spisser som jager foran passer denne formasjonen bedre, mener Carlsen, og passer på å skryte av gutta sine, selv om det har vært mye motgang.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Man får aldri tatt bort ønsket om å vinne fotballkamper. Det ligger jo der i bunnen hos alle spillere. Samtidig må jeg skryte av gutta. Det er et fantastisk godt miljø og en positivitet der uansett. Det er bra å bygge videre på. For det er det vi ønsker. Å bygge et lag over tid, som kanskje 15-16-åringer kan se opp til og bli en del av. Det føler jeg vi er på vei til å gjøre, sier Carlsen, som allerede nå har begynt å glede seg til høstsesongen. Da venter topplaget Skogstrand i første kamp 8. august.

Skiptvet: Skiptvet: Karl-Martin Willadsen, Tor Solberg, Pål Gunnar Svartedal, Nils Arne Røed, Vegard Garseg, Stian Ringstad Nilsen, Håvard Ringstad Nilsen 2, Ole Ivar Lauritzen, Lars Thomas Skipperud, Karl-Henrik Ringstad, Ali Al Salmo, Ludvig Engebretsen 3, Sondre Pung, Thirawat Christiansen, Eirik Anstensrud, Runar Husengen, Petter Haakon T. Enersen, Johan Kristian T. Enersen.

LES OGSÅ: Eivind (38) synes fortsatt at fotball er like gøy etter 200 kamper