Bunnlaget Askim FK fikk grisebank igjen – ble lekt med av rekruttlag

FIKK JULING: Magnus Onstad og Askim FK var ikke i nærheten av å ta poeng mot Sarpsborg 08s rekrutter mandag kveld.

FIKK JULING: Magnus Onstad og Askim FK var ikke i nærheten av å ta poeng mot Sarpsborg 08s rekrutter mandag kveld. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Askim FK var som ventet sjanseløse mot Sarpsborg 08s rekrutter og fikk ordentlig bank på hjemmebane.

DEL

Askim: Det var topp mot bunn i Amedialigaen (4. divisjon) på Askim stadion mandag kveld. Divisjonens desiderte bunnlag Askim tok imot tabelltoer Sarpsborg 08 – som med poeng ville overta ledelse fra Sprint-Jeløy. Og med våroppgjøret i Sarpsborg friskt i minne hvor Askim FK tapte hele 14-1, var det liten tvil om hvor favorittstempelet lå. Spørsmålet var heller om hjemmelaget kunne unngå et tosifret antall baklengs – for i så fall ville laget passere 100 minusmål på 20 kamper. Fem mål i eget nett i snitt.

  Nigerianer med OL-bronse

  Anført av flere A-lagsspillere med eliteserieerfaring kjørte bortelaget som forventet over Askim FK. Allerede etter 13 minutter satt første ballen i nettet bak Askim-keeper Kent Thygesen. Målet ble scoret av Usman Mohammad – en spiller som faktisk var med Nigeria å ta OL-bronse i fotball i Rio de Janeiro i 2016.

  Deretter var det lillebroren til Mohamed «Moi» Elyounoussi, Anwar, sin tur til å øke til 0–2. Askim ble rundspilt, og sjansene kom på løpende bånd. Men utrolig nok ble det med disse to scoringene til pause.

  Bare drøye fem minutter ut i andre omgang var det danske Mikkel Agger sin tur til å tegne seg på scoringslista. Endelig, kan man si. For den tidligere Esbjerg- og Thisted-spilleren hadde brent enorme sjanser tidligere i kampen. Men for hans del ble det kun med denne ene scoringen.

  I stedet var det andre som meldte seg på. Halvveis ut i omgangen fikk 18-åringen Jørgen Strand Larsen vist litt av hvorfor han har vært i storklubben AC Milan, da han satte inn 0–4. Så sørget Sarpsborg 08s juniorspiller Oliver Midtgård for 0-5, før Strand Larsen fastsatte sluttresultatet til 0–6.

  LES OGSÅ: Brage (19) med karrierebeste: – Glad jeg kom ned i live

  Viktigere kamp lørdag

  Ikke et mål for lite! Askim hadde ingen ting å by på framover, men forsvarte seg brukbart. Nå venter en langt viktigere kamp på lørdag. Da møter de blå og hvite Tistedalen borte – laget som ligger på plassen foran på tabellen. Askim står med åtte poeng, mens Halden-laget står med 14. Her er det kun seier og tre poeng som gjelder. Ellers er det nok håpet om å overleve ute.

  Trykk her for tabell i 4. divisjon.

  Askim: Kent Thygesen, Arber Rexhaj, Christian Rygge, Henrik Gullaksen, Peter Eng, Joachim Glosli, Magnus G. Hauge, Milan Drobnjak, Kim André Sandtorv, Magnus Onstad, Karl Petter Nilsen, Håkon Werner Vyrje, Noah Klasson.

  Send inn tekst og bilder «

  Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

  Artikkeltags