Trø/Bå plutselig på tabelltopp etter storseier, mens Ørje snublet igjen...

STORMER VIDERE: Trøgstad/Båstad er virkelig i støtet om dagen. Borte mot Ekholt ble det seier 5-0. Det var de gule og blå sin sjuende strake seier.

STORMER VIDERE: Trøgstad/Båstad er virkelig i støtet om dagen. Borte mot Ekholt ble det seier 5-0. Det var de gule og blå sin sjuende strake seier. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

På én uke har vi opplevd tre ulike serieledere i 6. divisjon. Først toppet Ørje, så Mysen/HIL, og nå er det plutselig Trøgstad/Båstad som troner øverst – dog trolig på lånt tid.

DEL

6. divisjon avdeling 1 har utviklet seg til å bli en «rysare» i toppen. Fram til mandag i forrige uke var det Ørje som toppet serien. Tap i lokaloppgjøret mot Trøgstad/Båstad gjorde da at Mysen/HIL plutselig var i førersetet.

Mandag kveld var Trø/Bå og Ørje igjen i aksjon. For Ørje, som i våres så ut til å «cruise» igjennom 6. divisjon, akkurat som de gjorde i 7. divisjon i fjor, har det nå virkelig buttet for. Borte mot Varteig gikk laget på sin femte strake kamp uten seier. For det hjalp ikke at Terje Hellan og Elias Bye scoret. Det endte med tap 3–2. To av Varteigs mål ble for øvrig scoret av tidligere Askim-spiller Daniel Kåsa Antonsen.

(Saken fortsetter under bildet)

HJALP IKKE: Terje Hellan scoret for Ørje, men det hjalp ikke. Ørje gikk på et nytt tap borte mot Varteig mandag kveld. Kampen endte 3-2 til hjemmelaget.

HJALP IKKE: Terje Hellan scoret for Ørje, men det hjalp ikke. Ørje gikk på et nytt tap borte mot Varteig mandag kveld. Kampen endte 3-2 til hjemmelaget. Foto:

– Varteig hadde tre sjanser, tre skudd på mål og alt gikk inn. Likevel alt i alt et steg tilbake for vår del i forhold til Trø/Bå-kampen. En forestilling vi må la gå i glemmeboka fortest mulig, skriver Kjell Anders Andersen i trenerapparatet til Ørje IL på Facebook.

LES OGSÅ: Venninnene drømte om å spille sammen på fotballandslaget – så kom muligheten mot Sverige

For Trøgstad/Båstad er det stikk motsatt. Laget, som i våres så ut til å være hektet av i opprykkskampen, er høstens store lag så langt i 6. divisjon. Mandag kveld tok laget sin sjuende strake seier. Det med å utklasse et annet formlag, Ekholt fra Moss, hele 5–0. Det etter tre mål av målkongen Kristian Nordli, ett av Christoffer Slaatsveen og ett av Peder Wøien. På de siste sju kampene står laget med imponerende 35–5 i målforskjell, noe som gir et målsnitt på fem per kamp og under ett innsluppet per kamp.

LES OGSÅ: Serieleder Indre Østfold lå bak 0–3, reddet uavgjort

Med storseieren klatrer faktisk også Trøgstad/Båstad for første gang opp på tabelltopp. Men nå er det blitt ekstremt tett i toppen. På andreplass ligger nemlig Mysen/HIL med like mange poeng (36), men med dårligere målforskjell.

Mysen/HIL har også én kamp til gode. Den spiller laget i kveld mot bunnlaget Drøbak-Frogn III, og vil sannsynligvis overta serieledelsen. Ørje følger på tredjeplass, bare ett poeng bak Trø/Bå, mens NMBUI lurer på fjerdeplass med samme poengsum.

Det går med andre ord mot en svært spennende innspurt i 6. divisjon avdeling 1.

Trykk her for tabell i 6. divisjon avdeling 1.

Trykk her for kampfakta Trø/Bå.

Trykk her for kampfakta Ørje.

Skiptvet hentet poeng

I 6. divisjon avdeling 2 kjemper Skiptvet en hard kamp om å overleve. Mandag kveld var laget i aksjon og møtte Borgens andrelag på hjemmebane. Det endte med uavgjort 4-4.  Målene ble scoret av Håvard Ringstad Nilsen (2), Stian Ringstad Nilsen og Ole Ivar Lauritzen.

– Vi møtte Borgen II med mange førstelagsspillere. Det sto 1-3 til pause, men en super andreomgang av oss sikret oss 4-4. Og da kan det legge til at bortelaget fikk et mål som burde av vært annullert for offside, som dessverre ikke dommeren så, forteller forsvarsspiller Tor Solberg.

Nå står Skiptvet med åtte poeng på 17 kamper. Opp til sikker plass skiller det seks poeng med fem gjenstående kamper.

– Med gårsdagens innsats er alt mulig. Fredrikshald er utvilsomt beste laget i divisjonen så den kampen blir vanskelig, men ikke umulig. Alle de andre kampene har vi gode muligheter til å vinne.
Holder vi oss skadefrie, så ser vi muligheten, sier Solberg, og legger til:

– Takk til alle skjetvinger som heier på oss. De er gullverdt for oss.

Trykk her for tabell i 6. divisjon avdeling 2.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags