Keeperhelten Morten (18) etter seier i lokaloppgjøret: – Nå går vi for opprykk

STORSPILTE: 18-åringen Morten Nesset bidro sterkt til at Trø/Bå slo Ørje 2-1. Her tiljubles han av Eirik Barlund og Gjermund Fimland.

STORSPILTE: 18-åringen Morten Nesset bidro sterkt til at Trø/Bå slo Ørje 2-1. Her tiljubles han av Eirik Barlund og Gjermund Fimland. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Trø/Bå-keeper Morten Nesset storspilte mellom stengene og bidro til at laget hans slo Ørje 2-1. Nå vil 18-åringen ha mer.

DEL

MARKER: Rundt 400 mennesker hadde funnet veien til Marker kunstgress mandag kveld. Da var det klar for lokaloppgjør i 6. divisjon mellom serieleder Ørje og formlaget Trøgstad/Båstad.

Se hele kampen her

Keeperne i fokus

Og for en kamp vi ble vitne til! Det var høyt tempo, tøffe dueller og massevis av sjanser til begge lag. At det kun ble tre mål skal to gode keepere i hvert av målene ha sin del av æren for. Både Glenn Gåseby (17) i Ørje-målet og ikke minst Morten Nesset (18) hadde en stor dag på banen. Begge vartet opp med flere feberredninger og viste klasse ved flere anledninger. Til slutt var det eldstemann, Morten Nesset, som kunne juble aller mest. Han slapp bare inn ett mål og ble utropt til lagets beste etter kampen.

(Saken fortsetter under bildet)

IMPONERENDE OPPMØTE: Rundt 400 mennesker hadde tatt turen til Marker kunstgress for å se lokaloppgjøret.

IMPONERENDE OPPMØTE: Rundt 400 mennesker hadde tatt turen til Marker kunstgress for å se lokaloppgjøret. Foto:

– Nja, jeg vet ikke om jeg spilte en god kamp. Noen synes tydeligvis det. Moro var det uansett. Jeg elsker derbykamper som denne med mye folk på tribunen og bra trøkk på banen. Et høydepunkt for meg som keeper dette. Føler jeg har vært i bra form i det siste, og prøver å levere i hver kamp. Synes jeg gjorde det i dag også, gliser Nesset, som tidligere hadde store ambisjoner som keeper, men som nå spiller mest for moroskyld.

– Jeg tenkte å satse litt tidligere, men jeg er nok litt for lat. Nå er fotball kun en hobby ved siden av skole i Sarpsborg, forteller gutten, som utdanner seg til prosessoperatør.

SE HØYDEPUNKTER:

Får trenerskryt

Seieren mot Ørje gjør at Trø/Bå for alvor har meldt seg på i opprykkskampen. Laget er kun fem poeng bak serieleder Ørje med én kamp til gode. Vinner laget mot bunnlaget Drøbak/Frogn III i onsdagens hengekamp, skiller det kun to poeng.

– Moro at det rakner litt for Ørje. Nå går vi for opprykk. Det skal vi få til, mener Morten Nesset.

18-åringen har grunn til å være høyt oppe. Han får skryt av trener Morten Fladberg.

– Morten har reddet oss mange ganger i år. Mot Ørje sto han på ny en god kamp. Han er blitt viktig for oss, skryter Trø/Bå-treneren.

LES OGSÅ: Petter Solberg (43) skjønner at konkurrentene er frustrerte: – Glad Johan kjører for mitt team

Har flyten

Mysen-mannen Fladberg var ellers storfornøyd med 2-1-seier over serielederen.

(Saken fortsetter under bildet)

SCORING: Kristian Nordli (lyst hår til venstre) scoret allerede etter sju minutter. Her tiljubles han av lagkamerater.

SCORING: Kristian Nordli (lyst hår til venstre) scoret allerede etter sju minutter. Her tiljubles han av lagkamerater. Foto:

– Dette smakte! Det var ingen kjempekamp fra vår side. Vi visste det ville bli mange tøffe dueller og lange baller når vi møter Ørje. Så finspillet uteble. Men hva gjør vel det, når vi går seirende ut av kampen? Vi er virkelig i flyten om dagen, smiler Fladberg etter lagets femte strake seier i serien.

– Det er sånn det pleier å være i Trøgstad. Vi har alltid vært et høstlag. I våres slet vi med mange skader og få på treningene, mens vi i sommer har hatt flere innom. Da har også kvaliteten gått opp, supplerer hjelpetrener Stian Filtvedt.

LES OGSÅ: Henrik (18) med ett av flere positive innhopp: – Selv om jeg er Spydeberg-gutt er Askim klubben min

– Klart det er surt

Like fornøyd var ikke Ørje-trener Knut Skogstad.

(Saken fortsetter under bildet)

SURT: Ørje-trener Knut Skogstad føler laget hans fikk dårlig betalt for sjanser og spill mot Trøgstad/Båstad.

SURT: Ørje-trener Knut Skogstad føler laget hans fikk dårlig betalt for sjanser og spill mot Trøgstad/Båstad. Foto:

– Klart det er surt å tape for Trø/Bå! Jeg synes vi fortjente mer ut ifra spill og sjanser. I våres hadde vi marginene med oss, i høst har vi fått dem imot, sukker Skogstad etter lagets fjerde strake kamp uten seier. Plutselig har laget som var så klar serieleder etter vårsesongen nå fått flere lag tett opp i ryggen. Mysen/HIL kan med seier tirsdag kveld mot Rapid Athene passere Ørje på tabellen og ta over serieledelsen.

– Vi i laget tenker ikke så mye på opprykk. Det er det andre som gjør. Vi er mest opptatt av å ta en kamp av gangen vi, påpeker han, og ser fram mot å møte mer overkommelige Varteig til neste uke. Kanskje snur det da for laget i rødt og grønt.

Trykk her for tabell i 6. divisjon

Kampfakta

Fotball 6. divisjon menn:

Marker Kunstgress mandag, cirka 300 tilskuere

Ørje – Trøgstad/Båstad 1-2 (1-0)

0-1 Kristian Nordli (7)

1-1 Andreas Rørvik (56)

1-2 Peder Wøien (66)

Ørje: Glenn Gåseby, Andreas Tidell Torgersen, Eirik Henningsmoen, Elias Bye, Jakob Sætra, Abdi Hassan, Peter Tobias Jensen, Terje Hellan, Håkon Krogstad, Oliver Skogstad og Christopher Roaldsøy. Innbyttere: Kristoffer Husebråten, Andreas Rørvik, Tore Trollsund. Aksel Thorvaldsen.

Trø/Bå: Morten Nesset, Eirik Barlund, David Simen Kjær Pedersen, Marius Moberg, Henrik Hoel Hervig, Peder Wøien, Lars Erik Ludvigsen, Gjermund Fimland, Sebastian Eidsaune, Mirza Basic og Kristian Nordli. Innbyttere: Ansten Holmen og Amund Karlsrud.

Gult kort: Peter Tobias Jensen, Ørje og David Simen Kjær Pedersen og Mirza Basic, Trø/Bå

Dommer: Eilev Pettersen, Gresvik IF

GOD: Trø/Bås høyrekant Peder Wøien (høyest) spilte en meget god kamp for de gule og blå.

GOD: Trø/Bås høyrekant Peder Wøien (høyest) spilte en meget god kamp for de gule og blå. Foto:

SØRGEBIND: Abdi Hassan og Ørje spilte med sørgebind som en markering av at tidligere spiller og fotballeder Svein Jaavall gikk bort.

SØRGEBIND: Abdi Hassan og Ørje spilte med sørgebind som en markering av at tidligere spiller og fotballeder Svein Jaavall gikk bort. Foto:

LIKE GODE: I våres vant Ørje 2-1 borte mot Trøgstad/Båstad. Mandag kveld var det motstatt. Da vant Mirza Basic (med ball) og Trø/Bå 2-1.

LIKE GODE: I våres vant Ørje 2-1 borte mot Trøgstad/Båstad. Mandag kveld var det motstatt. Da vant Mirza Basic (med ball) og Trø/Bå 2-1. Foto:

STO GODT: 17-åringen Glenn Gåseby sto godt mellom stengene til Ørje, men klarte ikke å forhindre tap.

STO GODT: 17-åringen Glenn Gåseby sto godt mellom stengene til Ørje, men klarte ikke å forhindre tap. Foto:

TØFFE DUELLER: Det ble som ventet mange tøffe dueller i lokaloppgjøret, men det ble aldri ufint. Her ser vi Eirik Henningsmoen, Ørje i duell med Kristian Nordli, Trø/Bå.

TØFFE DUELLER: Det ble som ventet mange tøffe dueller i lokaloppgjøret, men det ble aldri ufint. Her ser vi Eirik Henningsmoen, Ørje i duell med Kristian Nordli, Trø/Bå. Foto:

GOD: Terje Hellan var en av Ørjes beste spillere, men det hjalp ikke mot Eirik Barlund (nr. 19) og Trø/Bå.

GOD: Terje Hellan var en av Ørjes beste spillere, men det hjalp ikke mot Eirik Barlund (nr. 19) og Trø/Bå. Foto:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags