Oppgitte etter krangler på fotballbanen: – Vi sliter med holdninger

FRUSTRERTE: Trenerduoen Rune Bergland (t.h) og Jan Tore Bjerkrheim var alt annet enn imponert over egne lagspillere i kampen mot Rygge. Spillerne manglet holdninger, sier de etter kampen.

FRUSTRERTE: Trenerduoen Rune Bergland (t.h) og Jan Tore Bjerkrheim var alt annet enn imponert over egne lagspillere i kampen mot Rygge. Spillerne manglet holdninger, sier de etter kampen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Kjefting på medspillere, kjefting på dommer og taklinger. Mysen-spillerne fikk fem gule kort og slapp inn syv mål i årets første seriekamp i 6. divisjon.

DEL

MYSEN: – Det siste jeg sa til spillerne før vi gikk ut på banen, var at de ikke skulle kjefte på egne spillere og dommer. Men hva gjør dem? Jeg ser at holdninger er et problem, sier en meget oppgitt trener i Mysen-fotballen, Rune Bergland, som vet at det også var et stort problem forrige sesong.

– Flere av spillerne har heller ikke grunnlag nok for å spille en hel fotballkamp, men hva gjør jeg når jeg ikke har så mange å ta av. Det skal jo egentlig ikke være mulig å starte en kamp med bare seks treninger siden desember, sier Bergland.

LES OGSÅ: Ørje åpnet med storseier i serieåpningen i fotball

– Spillerne orket rett og slett ikke å fullføre, og da vinner vi ikke kamper. Riktig nok har jeg også et juniorlag å hente spillere fra, men du ser jo selv hva som skjer. Nå har jeg fem juniorspillere på banen, sier Bergland i det Rygge går opp til 7-0, som også ble sluttresultatet.

LES OGSÅ: Askim totalt avkledd

Brukbar start

Mysen spilte forholdsvis bra de første 15–20 minuttene. Det var akkurat så lenge som kreftene holdt. Da var det dommeren som kom mest i fokus, noe som endte med at Mysen at Mysen fikk to kjappe gule kort i etterkant av at Rygge gikk opp til 1–0 etter 21. minutter. Resultatet holdt omgangen ut.

(Saken fortsetter under bildet)

HELDIG: Dawoud Lafi Naser Al-Aanazi var heldig som ikke fikk marsjordre for kjeftbruk i kampen. Han startet kampen bra, men skulle hatt rødt kort i 2.omgang.

HELDIG: Dawoud Lafi Naser Al-Aanazi var heldig som ikke fikk marsjordre for kjeftbruk i kampen. Han startet kampen bra, men skulle hatt rødt kort i 2.omgang. Foto:

Det kom ytterligere to gule kort til Mysen før Rygge fikk sitt andre mål. 0–2 etter åtte minutter ut i omgangen, 0–3 etter 15. minutter og 0–4 etter 20. minutter.

(Saken fortsetter under bildet)

GULT KORT: Andreas Tollefson gjorde en del bra i starten av kampen, men det røynet på krefter også hos han. Han var den første som fikk gult kort i kampen.

GULT KORT: Andreas Tollefson gjorde en del bra i starten av kampen, men det røynet på krefter også hos han. Han var den første som fikk gult kort i kampen. Foto:

Det raknet fullstendig for Mysen, som hadde mer enn nok med å forsvare seg. I andre omgang telte vi bare én halvsjanse til Mysen. Det meste av spillet foregikk på Mysens banehalvdel.

LES OGSÅ: Rune Rudberg (56) om lidenskapen for motorsport: – Tror ingen artist i verden kan mer

God dommer

Mysen-spillerne var misfornøyd med dommer Sigurd Jensen fra Råde, i denne kampen. Den 17 år gamle kamplederen ga ut hele fem gule kort til Mysen. Ikke ett for lite, og det hadde ikke vært noen som hadde protester om han hadde sendt Dawoud Al-Aanazi i garderoben. Mysens lagledere reddet nok han også fra det røde kortet ved å bytte han ut midtveis i 2. omgang.

(Saken fortsetter under faktaboksen)

Kampfakta

6. divisjon fotball, menn

Mysen stadion, mandag 16. april

Mysen/Hærland IL-Rygge 0-7 (0-1)

Målene:

0-1 (21)

0-2 (53)

0-3 (60)

0-4 (65)

0-5 (70)

0-6 (75)

0-7 (87)

Dommer: Sigurd Jensen, Råde

Gule kort: Andreas Tollefson, Senor Hussein, Dawoud Al-Anazi, Eric Shabani og Amhad Adnan Ahmad, alle Mysen. Ingen kort til Rygge.

Mysens lag: Gorm Fundingsrud, Ahmad Adnan Ahman, Håkon Jacobsen, Aleksander Langsæter, Eric Shabani, Krzysziof Pilski, Damoud Al-Aanazi, Simen Løvholen, Senor B.Hussein, Emil Vikeby Ødegaard, Andreas Kristoffer Tollefson, Innbyttere: Yemeru Ayele, Arthur Dammen, Ivar Dytbvik Hegland og Medhanie Embaye.

Flere lokale tap

For øvrig serieåpnet også Trøgstad/Båststad mandag kveld i 6. divisjon i avdeling 1 borte mot NMBUI. Også for de gule og blå ble det tap, dog ikke så stort som for Mysen sin del. Trø/Bå måtte reise hjem fra Ås med 2-0-tap. På dette laget spilte Morten Nesset, Alexander Slaatsveen, Sebastian Eidsaune, Eirik Barlund, Marius Mobeg, Ansten Holmen, Mirza Basic, Lars Erik Ludvigsen, Eivind Skugheim, Gjermund Fimland, Kristian Nordli, Fabien Skotland, Peder Wøien, Emil Kreppen og Birk Krogstad.

LES OGSÅ: To lokale fotballag vil rykke opp – sjekk status for ditt lag før seriestart

For Skiptvet sin del i 6. divisjon avdeling 2 gikk det også skeis i serieåpningen. Laget tapte 1-5 hjemme for Skogstrand. Dog skal det sies at Skogstrand har et meget godt lag med flere mer erfaring fra 3. divisjon og høyere.  På laget til Skiptvet spilte Karl-Martin Johan Willadsen, Tor Solberg, Dawid Adam Konopczynski, Pål Gunnar Svartedal, Nils Arne Walberg Røed, Henrik Syverstad Strøm, Vegard Garseg, Stian Ringstad Nilsen, Håvard Ringstad Nilsen, Ole Ivar Lauritzen, Kuba Masalski, Lars Thomas Skipperud, Karl-Henrik Ringstad, Ali Mustafa Al Salmo, Alexander Butda Karlsen, Sondre Pung, Haakon Syverstad Strøm, Eirik Anstensrud

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags