To selvsikre trenere før lokaloppgjøret – lover at kommer til å smelle

GLEDER SEG: Både Eidsberg-trener Lars Vikeby (t.v.) og Korsgård-trener Tor Anders Brenno er sikre på seier for sine respektive lag når lokaloppgjøret spilles lørdag ettermiddag. 			   ARKIVFOTO

GLEDER SEG: Både Eidsberg-trener Lars Vikeby (t.v.) og Korsgård-trener Tor Anders Brenno er sikre på seier for sine respektive lag når lokaloppgjøret spilles lørdag ettermiddag. ARKIVFOTO

Artikkelen er over 1 år gammel

– Det er ikke et spørsmål om vi vinner, bare hvor mye vi vinner, sier Eidsberg-trener Lars Vikeby. – Vår største utfordring er å finne banen. Resten ordner seg selv, kontrer Korsgård-trener Tor Anders Brenno.

DEL

EIDSBERG: Lørdag er det klart for prestisjeoppgjør i 7. divisjon, bønder mot bygutter, når Eidsberg tar imot Korsgård. To lag som ligger helt i toppen av divisjonen, men uten muligheter for opprykk. Det skiller fattige to poeng mellom lagene i fordel Eidsberg, men mens Eidsberg spiller sin siste seriekamp for sesongen lørdag, har Korsgård én kamp til igjen.

Offensiv innstilling

– Det er kun seier som gjelder for oss. Det er ikke noe å lure på en gang. Det gjelder å være beste lokale lag i 7. divisjon. Det skal gå greit. Spørsmålet er bare hvor mye vi vinner med, humrer Eidsberg-trener Lars Vikeby selvsikkert.

Han har planer om å satse offensivt mot Korsgård.

– Her blir det alle mann i angrep. Hehe. Vi kommer til å satse offensivt. Jeg har lyst til å ha prøvd det, i stedet for å angre i ettertid på at jeg ikke gjorde det. Jeg har prøvd å spille defensivt mot gode lag tidligere, og det har gått dårlig. Så her kjører vi på, mener treneren.

Han tror laget hans vil dra en fordel av Eidsbergbanen. Den er nemlig ikke i så bra stand som den er kjent for å være.

– Banen kunne ha vært bedre. Sommeren drepte det som var av plen. Så nå ligner den mer på et jorde. Så det kommer til å bli gjørmete og glatt. En skikkelig høstkamp. Vi trener på banen og er godt vant til underlaget. Vi er også en lag som har mer fysikk og kondis enn Korsgård som er et mer spillende lag. Det taler til vår fordel, slår Vikeby fast, og tipper Eidsberg vinner komfortabelt 5–2.

– Hvor ligger banen?

Korsgård-trener Tor Anders Brenno bare ler av uttalelsene og sender et stikk tilbake.

– Det eneste vi i Askim ber om er en veibeskrivelse til banen. Kan noen i Eidsberg være så vennlige å sende oss en? For finner vi veien, så er det ingen som trenger å være bekymret for hvor seieren kommer til å gå, flirer Korsgård-treneren.

– Eidsberg kan komme med hva de vil. De vet at vi er et bedre lag enn dem. Så lenge gutta gjør det vi er enige om, så bør dette gå greit. Selv på 90 prosents innsats er vi bedre enn Eidsberg, påstår Brenno.

Han tror likevel det blir tett og jevnt. Kampen i våres endte i 1–1.

– Det blir jo alltid jevnt i disse oppgjørene. Så i utgangspunktet er jeg fornøyd med seier. Da er vi foran Eidsberg på tabellen. Det er viktigst, smiler han.

Lokaloppgjøret kan du for øvrig se direkte på Smaalenene.no fra 15.00 lørdag.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags