Skal kåre Indre Østfolds beste seniorlag – lokker med 10.000 kroner i premie

GLEDER SEG: Initiativtakerne Christian Lorentsen (t.v.) og Tor Anders Brenno inviterer til Indre Østfold Cupen i innendørsfotball i Askimhallen. Korsgård IF-duoen håper de lokale klubbene viser interesse.

GLEDER SEG: Initiativtakerne Christian Lorentsen (t.v.) og Tor Anders Brenno inviterer til Indre Østfold Cupen i innendørsfotball i Askimhallen. Korsgård IF-duoen håper de lokale klubbene viser interesse. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Korsgård IF børster støv av tradisjonsrik fotballturnering i Askimhallen og håper cupen også kan føre klubbene i Indre Østfold tettere sammen.

DEL

ASKIM: I 25 år ble Sparebankcupen i fotball arrangert i Askimhallen for klubblag og kompislag. I 2007 var siste gang turneringen ble spilt. Askim FK prøvde å dra den i gang igjen i 2012, men det ble med forsøket.

Skal spilles på stor bane

Nå gjør Korsgård IF et nytt forsøk. Lørdag 1. september inviterer klubben til Indre Østfold Cupen. Dette blir et uoffisielt Indre Østfold-mesterskap for seniorlag i innendørsfotball. Her er det ikke snakk om kompislag, men klubblag. Det skal spilles på hele banen i Askimhallen, åtte mot åtte spillere på store mål. Hver kamp vil ha en varighet på 20 minutter.

(Saken fortsetter under bildet)

ASKIMHALLEN: Turneringen finner sted i Askimhallen lørdag 1. desember. Tor Anders Brenno og Christian Lorentsen lover 15 intense og morsomme timer i hallen.

ASKIMHALLEN: Turneringen finner sted i Askimhallen lørdag 1. desember. Tor Anders Brenno og Christian Lorentsen lover 15 intense og morsomme timer i hallen. Foto:

– Jeg husker godt denne turneringen selv. Det var stas å være med. Alltid var masse folk på tribunen. Synd den ble borte. For den fungerte som en brobygger klubbene imellom. Ledere, trenere og spillere kom tettere sammen. Dessuten fikk vi da vist hvor mange bra fotballspillere vi hadde i distriktet. Så derfor drar vi den nå i gang igjen, og gleder oss, sier initiativtaker Tor Anders Brenno.

LES OGSÅ: Kirsti (64) slet med beinskjørhet – nå er hun Norges sterkeste

Har store tanker

En annen primusmotor for turneringen er Christian Lorentsen. Han er innflytter til Askim og involverte seg i fotballen i Korsgård IF i 2014.

– Vi tenker oss en seniorturnering i år med åtte eller tolv lokale lag. Primært fra Indre Østfold, men om andre klubber utenfor er interesserte, så skal vi ikke sette oss på bakbeina. På sikt håper vi også at turneringen skal inneholde en ungdomscup, men i år blir det kun senior. Vi kan ikke gape over for mye. Viktig å ha kvalitet framfor kvantitet. Unngå store barnefeil. Det tror jeg er avgjørende om vi skal bli en troverdig turnering, mener den opprinnelige Lillestrøm-mannen.

LES OGSÅ: Toppscorer Frida (32) prioriterer de på hjemmebane før fotballen: – Familien er viktigst

Lokker med 10.000 kroner

Korsgård-duoen er ikke redde for at kunstgressbaner gjør det uinteressant å spille innendørs på hardt underlag.

(Saken fortsetter under bildet)

TIDLIGERE VINNER: Trøgstad/Båstad gikk til topps i Sparebanken Cup i Askimhallen både i 1999 og 2000. Bak fra venstre Joakim Klæboe, Stefan Omvik, Paul Aksel Authen, Hans Anton Ekhaugen, Jens Petter Langsæther, Geir Rønningen og Jan Skrattalsrud. Foran f.v: Jan Arve Hansen, Per Rikard Sandvik, Espen Christiansen, Robert Syversen, Brynjar Fagerås og Ole Pettersen.

TIDLIGERE VINNER: Trøgstad/Båstad gikk til topps i Sparebanken Cup i Askimhallen både i 1999 og 2000. Bak fra venstre Joakim Klæboe, Stefan Omvik, Paul Aksel Authen, Hans Anton Ekhaugen, Jens Petter Langsæther, Geir Rønningen og Jan Skrattalsrud. Foran f.v: Jan Arve Hansen, Per Rikard Sandvik, Espen Christiansen, Robert Syversen, Brynjar Fagerås og Ole Pettersen. Foto:

– Tenk deg 1. desember. Det er kaldt og mørkt ute, og du har likevel lyst til å spille fotball. Da er det jo moro å kunne spille turnering inne i en stor hall med lagkamerater, humrer Tor Anders Brenno, og kan også lokke med hele 10.000 kroner i førstepremie!

– Jeg tror vi har mange lokale lag som er på noenlunde likt nivå. Og i en sånn turnering kan det komme store overraskelser. Det er det som gjør det artig. Det skal være seriøst på banen, men utenfor skal vi kunne tulle og tøyse med hverandre. Og etter turneringen får vi prøve å få til en sosial happening, mener Brenno, og håper klubbene viser interesse for Indre Østfold Cupen 2018.

LES OGSÅ: Morten (35) har vært arbeidsufør i to år – den frivillige jobben får han til å glemme smertene

STORE PROFILER: Flere store fotballprofiler gjestet Sparebankcupen på 2000-tallet. Her nåværende Vålerenga-spiller Daniel Fredheim Holm (bak) i duell med Trø/Bå-spiller Martin Riseng. Bildet er fra 2005.

STORE PROFILER: Flere store fotballprofiler gjestet Sparebankcupen på 2000-tallet. Her nåværende Vålerenga-spiller Daniel Fredheim Holm (bak) i duell med Trø/Bå-spiller Martin Riseng. Bildet er fra 2005. Foto:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags