Kroppen sa nei til videre spill – nå blir i stedet Håvard (34) trener

NY TRENER PÅ PLASS: Håvard Buer blir ny hovedtrener for Eidsberg IL i 7. divisjon. Det er fotballeder Catrine Nilsen godt fornøyd med.

NY TRENER PÅ PLASS: Håvard Buer blir ny hovedtrener for Eidsberg IL i 7. divisjon. Det er fotballeder Catrine Nilsen godt fornøyd med. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Håvard Buer (34) har takket ja til å bli A-lagstrener i Eidsberg IL. Nå gir midstopperen seg som spiller.

DEL

EIDSBERG: I midten av november ble det klart at årets Eidsberg-trener Lars Vikeby hadde takket ja til trenerjobb i Mysen/HIL. Siden da har Eidsberg IL jobbet hardt med å finne en erstatter.

LES OGSÅ: Morten (51) gjør trenercomeback: – Jeg har savnet garderoben og miljøet

– Hovedmålet er å ha det gøy

Men nå er A-lagstreneren klar. Midtstopper Håvard Buer gir seg som spiller i klubben og skal i stedet ledet laget i 7. divisjon.

– Jeg har vært usikker på om jeg skulle ta én sesong til som spiller eller gi meg på grunn av mye skader. Da denne løsningen kom, så var jeg egentlig ikke i tvil lenger. Nå får jeg gjort noe som kroppen trives bedre med, samtidig som jeg får vært en del av spillergruppa og miljøet videre, forklarer 34-åringen.

Denne sesongen endte laget på tredjeplass i 7. divisjon. Håvard Buer vil se an spillerstall før noen målsetting for neste sesong blir satt.

– Det jobbes med spillerstallen, så får vi se ut ifra hvem som er med og hvor mange som er med. Vi er jo en breddeklubb. Det skal være plass til alle. Hovedtanken er å ha det gøy, samtidig gjøre det så godt som mulig sportslig. Vi kjempet i toppen i år, så det bør jo være mulig også neste år, sier den nye A-lagstreneren, som drar i gang fellestreningene fra januar av.

– Planen er å ha to treninger pluss kamp i uka. Jeg tror ikke det er noe vits i å legge lista høyere om vi skal ha med oss flest mulig spillere, men såpass bør det også være for at vi skal gjøre det bra, mener han.

LES OGSÅ: Ole Johan (32) blir trener i Toppserien: – Det som trigget meg mest var å bli en del av norsk toppfotball

– En krevende høst

Klubben har også fått med seg en den tidligere Askim- og Mysen-spilleren Aram Kader (24) som juniortrener kommende sesong. Fotballeder Catrine Nilsen puster lettet ut.

(Saken under bildet)

FORNØYD: Fotballeder Catrine Nilsen ønsker Aram Kader lykke til som ny juniortrener i Eidsberg IL.

FORNØYD: Fotballeder Catrine Nilsen ønsker Aram Kader lykke til som ny juniortrener i Eidsberg IL. Foto:

– Det har vært en krevende høst med å få alle brikkene på plass, men nå er vi klare. Sender også en takk til tålmodige spillergrupper, som har ventet spente. Noen brikker gjenstår på de aldersbestemte lagene, men vi jobber med dette også. Vi er sårbare for spillere på junior- og A-laget, men vi ønsker å gi dette en sjanse. Eidsberg-viljen er det ikke noe å si på, sier fotballeder Catrine Nilsen, og sier følgende om disse to nye trenerne:

– Vi er strålende fornøyde med å ha fått Håvard på plass. Positiv fyr med klare tanker om årets sesong. I Aram har vi fått en ung og engasjert trener. Denne trenerløsningen er vi godt fornøyde med.

LES OGSÅ: Dette er Askim FKs nye trenerteam: – Bedre løsning kunne vi ikke ha fått

LES OGSÅ: Var ønsket av spillerne – har takket ja til trenerjobben

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags