MARKER: – På dager som denne er det ekstra moro å jobbe i Østfold fylkeskommune. Over Kölen er et viktig og synlig interreg-prosjekt som viser at det går an å få til mye med relativt små midler. Her er det entusiasme, vilje til samarbeid og ildsjeler som ikke tar et nei for et nei. De drar oss byråkrater med seg, og vi skal fortsatt hjelpe til. For dette har vi tro på, sa fylkesrådmann Atle Haga. Sammen med länsrådet i Värmland – Sture Hermansson – tok han det symbolske spadetaket, med en spesiallaget spade med to skaft. – Vi får ofte høre at det ikke skjer noe. Dette er et bevis på det motsatte, mente Hermansson.

– Flere OL-utøvere?

Varaordfører i Marker, Agnar Husebråten, karakteriserte gårsdagen som en stor dag for folk i grensetraktene. – Storartet at vi får et slikt anlegg. Nå er det i gang for alvor, og jeg vil gratulere ildsjelene Nils Skogstad og Tore Berglund. Vi har jo gode skiløpere fra før i Ørje, og nå får vi kanskje flere OL-deltagere, håpet Husebråten. Årjäng-ordfører Kjell Ericsson kom også med ros til Skogstad i Ørje IL og Berglund i Tøcksfors IF. – Ingen hindre er for store for dem. Vi har et enormt vennskap her ved grensen, og dyktige idrettsforeninger som samarbeider. Det første spadetaket er tegn på fremtidstro, og dette er et anlegg for fremtiden – som vil gagne hele grenseregionen. Og det er viktig at også byråkratene forstår, og er med på laget. Takk til alle som gjør dette mulig, og lykke til, ønsket Ericsson.

– Blir med på handletur

Langrennskonsulent Per Nymoen i Norges Skiforbund mente man måtte innse at tidene forandrer seg, og at det stilles andre krav til løyper nå enn før. – Vi er nødt til å ha anlegg som ivaretar disse kravene, og som er rimelig snøsikre slik at man får brukt dem. Dette blir et slikt et. Nå gleder jeg meg bare til kona begynner å mase om handletur til Töcksfors neste vinter. Da skal jeg jammen bli med, smilte Nymoen.