TROMSØ: Egentlig var fristen for å søke om fridretts-NM for senior 1. januar. Men da ingen meldte sin interesse, utsatte Norges Friidrettsforbund (NFF) fristen til Friidrettstinget som startet i Tromsø i går. Askim IF bestemte seg for å søke. I påsken har styret finpusset søknaden, og onsdag ble den levert til forbundet. I går kveld kom telefonen friidrettsgruppa hadde håpet på, men som de ikke helt hadde trodd på. NM for seniorer 2007 skal arrangeres på Askim stadion.

Skrekkblandet fryd

– Det var litt skrekkblandet fryd. Men alle jeg har snakket med er helt i hundre. Heldigvis har det gått veldig kort tid fra vi søkte til vi fikk svar. Da har vi ikke hatt så lang tid på å grue oss, smiler en entusiastisk leder i friidrettsgruppa, Kåre-Werner Bjørsrud. Askim IF arrangerte også NM i 1976. Da nye Askim stadion ble klar i 2001, var det mange som håpet at klubben skulle få NM i 2006 – 30 år etter. Det skjedde ikke. I stedet ble det året etter. – Vi pratet om det i høst at det var på tide å søke om et større arrangement. Da tenkte vi først og fremst på junior-NM. At vi nå får senior-NM er jo veldig artig, sier han videre. Men Bjørsrud vet at det ligger mye arbeid bak et NM-arrangement hvor mellom 3 og 400 utøvere deltar. Han har nyttig erfaring å fra da Fredrikstad hadde samme arrangement i 2003. Da stilte Askim med 28 funksjonærer. – Jeg vil anta at vi vil trenge et sted mellom 250 og 300 funksjonærer. Alle de store klubbene i Østfold har heldigvis stilt seg positive til vår søknad, så vi kan nok håpe på hjelp, sier han videre.

Økonomisk gevinst

Et NM betyr også sannsynligvis noen kroner i kassen. Fredrikstad IF satt igjen med omlag 200.000 kroner i 2003. Lederen av friidrettsgruppa i Askim IF håper på enda mer. – Det som blir viktig er at det blir tv-overføring med tanke på sponsorer. Forbundet har hatt en avtale, og den håper jeg gjelder også for vårt arrangement, mener Kåre-Werner, som takker kommunen for velvillighet. – Askim kommune har stilt seg svært positiv til dette og har bidratt med en kommunalgaranti på 100.000 kroner. Det var vi avhengig av for å søke. Men for kommunen er jo et NM som dette veldig god reklame da, mener han. Askim IF får også en sportslig gevinst av et NM, tror Bjørsrud. – For våre utøvere er det veldig bra å ha et NM å se frem til. Å få konkurrere hjemmebane vil være stort. Det vil også bidra til økt rekruttering, sier han. Selv om Askim stadion fremstår som ett av de fineste anleggene i landet, er det likevel ting som må forbedres før et NM. Men det var også Norges Friidrettsforbund klar over da de enstemmig gikk inn for Askim i går. – Nå har ikke jeg vært på Askim stadion siden 1976, men jeg har hørt at det er et bra anlegg. Likevel er det nok en del ting som anlegget mangler. Men Friidrettsforbundet vil følge tett opp med friidrettsgruppa i Askim, så vi gleder oss til et NM der, sier president i Norges Friidrettsforbund, Svein Arne Hansen.