Under til dels vanskelige kjøreforhold med svært bløte løyper etter mye regn på morgenkvisten, klarte mange av våre lokale kjørere likevel å levere sterke prestasjoner under årets lag-NM i trial i Sandnes.

Kvinnesølv og bronse

I kvinneklassen var Hobøl Motorklubb med trioen Lene Dyrkorn, Helene Sørlie og Silje Hove uhyre nære på et nytt gull til klubben. Men med 39 prikker, endte Hobøl opp med andreplass og sølvmedaljer – kun en prikk bak seirende Vestkant Trial.

– Jentene var naturlig nok svært skuffet etter å ha endte opp med andreplass; kun en prikk fra seier – akkurat på samme måte som i fjor, forteller Sara Hemmer.

Trøgstad KFUM/KFUK kjørte under navnet Trøgstad Bondekvinnelag. Trioen Emilie Westbye, Camilla Dybedahl og Kristina Bakurowitz kjørte så bra at de sikret seg en klar tredjeplass og bronsemedalje. Med 46 prikker tellende, hadde de en margin på solide ni prikker til Kristiansand på fjerdeplass.

Trøgstad-jentene var nok heller ikke helt fornøyde. De hadde vel et håp om å beseire i hvert fall ett av lagene som endte foran dem på resultatlisten. Men bronse i et NM er ikke til å kjimse av uansett.

Sølv til herrene

I herreklassen sørget eliteløperne Ivar Norum og Martin Hemmer, sammen med Stig Martiniussen og superveteran Sigbjørn Kjos for tredjeplass og bronsemedalje til Hobøl Motorklubb. Med sine 111 tellende prikker var de 14 prikker bak toer Oslo Motorsenter, men hele 55 prikker foran arrangørklubben Riska på fjerdeplass.

Sigbjørn Kjos la egentlig opp for rundt ti år siden, men stilte sporty nok opp i lag-NM for gamleklubben sin, etter eget utsagn med «fire-fem treninger bak meg».

Gull og sølv til veteraner

I veteranklassen var Hobøl Motorklubb favoritter, mens Trøgstad KFUM/KFUK var forventet som toer. Begge deler slo til. Hobøl tok gullet med ni prikker mindre enn Trøgstad på andreplass. På Hobøls lag kjørte nok en gang «evigunge» Helge Ruden på 51 år knallsterkt. Ruden ble norgesmester individuelt i trialsportens barndom, men holder altså høyt nivå den dag i dag. Med seg på gullaget hadde han Arild Norum og Erik Sørlie, mens trioen Roy Dybedahl, Jan Dybedahl og Karl Fredrik Kjeve utgjorde Trøgstads sølvlag. Både de og kvinnelaget sørger for å markere medaljene skikkelig: Iført knallgrønne kjeledresser fra Felleskjøpet.

I juniorklassen var det bare Trøgstad KFUM/KFUK som stilte lag. Under navnet Trøgstad Småbrukerlag endte de på en åttendeplass blant hele 17 deltakende lag.