Espen (23) banket Petter Northug i kortbukser

IMPONERTE: Espen Udjus Frorud rykket på en gruppe på 10?15 mann da det gjensto 700 meter av femmila i NM og sikret seg sjuendeplass.

IMPONERTE: Espen Udjus Frorud rykket på en gruppe på 10?15 mann da det gjensto 700 meter av femmila i NM og sikret seg sjuendeplass. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Skjetvingen rykket fra skikongen, og gikk inn til sjuendeplass på femmila i NM.

DEL

Lørdag ble femmila i NM i på ski arrangert på Gålå i Gudbrandsdalen i fri teknikk. Det ble en stor dag for Espen Udjus Frorud. Til tross for stavbrekk og tre stavbytter gikk han inn til en sterk sjuendeplass. Og det var ikke noen hvem som helst han la bak seg på resultatlista. Verken Petter Northug eller Eldar Rønning maktet å henge med på rykket hans.

Rykket på stadion

– Vi var vel en gruppe på 10–15 mann. Jeg visste jeg ville tape hvis det ble spurt på oppløpet. Derfor bestemte jeg meg for å rykke inne på stadion 700 meter før mål. Jeg fikk den luken jeg håpet på og kom alene til mål, forteller skjetvingen, som tidligere har prestert godt på langløp både i Birkebeinerrennet, Vasaloppet og femmila i NM. For to år siden ble han nummer 14 på samme distanse i NM.

– Hva er det med deg og langløp?

– Hehe. Jeg er vel seig da, humrer 23-åringen.

Tidligere i vinter tok han sølv i U23-mesterskapet. I 2009 ble han juniornorgesmester. Men han setter denne plasseringen høyere.

– Det er nok det beste jeg har levert sett i forhold til nivået. Det gikk veldig lett underveis. Jeg hadde en bra dagsform og også gode ski, forteller skjetvingen.

Full satsing neste år

Sesongen hans i Team Leaseplan GO har svingt veldig. Fra topplasseringer til prestasjoner midt på treet. Han mener å ha forklaringer på jo-jo-sesongen.

– November og desember var dårlige. Så ble jeg syk i jula. Da ble også januar dårlig. Men fra februar av så har formen bare blitt bedre og bedre, forteller han.

– Synd sesongen nå er over?

– Litt både og. Får se om jeg finner noen turrenn. Men det skal bli godt å fokusere litt på skolearbeid framover. Dessuten er det bra å få litt mental og fysisk avkobling, sier Espen, som kommer til å fortsette i Team Leaseplan GO også neste sesong. Men til sommeren flytter han fra Lillehammer til Oslo og legger studiene på hylla for en stund.

– Neste sesong kommer jeg kun til å satse langrenn. Så får vi se hvordan det går, forklarer han.

For øvrig gikk også lillebror Jonas Udjus Frorud (22) bra i NM lørdag. Han ble nummer 21. Vant femmila gjorde Martin Johnsrud Sundby fra Røa IL.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags