Elias (20) kjemper for EM-plass i Afrika

LETT I STEGET: Elias Ottosen (20) har funnet sitt drømmested i Dullstroom i Sør-Afrika. I november var han der tre uker. Nå er han snart ferdig med et fire ukers langt opphold. 								 ALLE FOTO: PRIVAT

LETT I STEGET: Elias Ottosen (20) har funnet sitt drømmested i Dullstroom i Sør-Afrika. I november var han der tre uker. Nå er han snart ferdig med et fire ukers langt opphold. ALLE FOTO: PRIVAT

Artikkelen er over 6 år gammel

Blant eksotiske dyr og vill natur i Sør-Afrika lever Elias Ottosen ut friidrettsdrømmen.

DEL

Spydeberg-gutten er snart ferdig med sitt andre opphold i Sør-Afrika på under tre måneder. I november var han der tre uker. Denne gangen fire.

– Vi har det ufattelig flott her. Norsk sommer og fin natur. Deilig å slippe vinteren hjemme. Her har vi alt vi trenger. Huset vi bor i har tv i alle åtte rommene, snookerbord og store lerreter med prosjektorer, forteller Elias Ottosen, som har store ambisjoner på 800 meter.

I fjor løp han persen sin ned til tiden 1.50,37. Den skal ytterligere forbedres i år.

– Det naturlige målet er å løpe under 1,50 på 800 meter. Men jeg skal innrømme at jeg vil løpe en del under også. Det er ikke urealistisk å ha senior-EM som et hårete mål. Der er b-kravet på 1.48,20. Senior-NM er også et stort mål. Det hadde vært gøy å få en bra mesterskapsplassering igjen, forteller 20-åringen.

På litt over 2.000-meters høyde i Dullstroom i Sør-Afrika legger han grunnlaget for sesongen.

– Jeg får veldig godt betalt for øktene jeg gjør i høyden. Siden jeg takler stor høyde bra, så kan jeg kjøre relativt likt opplegg som i lavlandet. Det gjør høydetrening veldig attraktivt for meg. Forrige gang jeg var her og kom ned til lavlandet, gikk intervallene lettere enn noen gang og jeg restituerte fortere enn vanlig, forklarer Elias Ottosen, som er i Sør-Afrika sammen med klubben sin Ullensaker/Kisa. I tillegg får han tett oppfølging av landslagstrener Honore Hoedt som også er der. – Det er på denne tiden av året hvor jeg legger grunnlaget. Mengde er stikkordet. Jeg løper i snitt 140 kilometer i uken og mye er i terskelfart, fortsetter han.

– Dagene er ganske like

– Hvordan ser en vanlig dag ut for deg i Sør-Afrika?

– Dagene her er ganske like. Jeg står opp 08.35 og drar ut på dagens første økt klokken 09.00. Deretter gjelder det å få i seg noe mat og spille litt FIFA på Playstation frem til klokka er 14.00. Da er det lunsj, og så hvile og søvn fram til neste økt som begynner klokka 16.30. Etter økten er det middag, og litt mer avslapping, før kvelden kommer, forteller han. Lørdag setter Elias Ottosen kursen hjem til Norge. Dette blir imidlertid ikke siste utenlandsopphold før sesongen starter i mai.

– Jeg skal to ganger til Portugal. Først to uker i vinterferien, så to uker hjemme, før jeg igjen skal tilbake til Portugal. Tidlig i april reiser jeg så til Flagstaff i USA for et nytt høydeopphold på fire uker. Så starter sesongen hjemme i Norge, sier løpstalentet.

Ved siden av satsingen på friidrett, studerer han også på Universitetet i Oslo (UiO). Han innrømmer likevel at løpingen har førsteprioritet.

– Jeg tar to fag på UiO og eksamenene kommer ikke i veien for høydeoppholdene mine. Men det er ingen hemmelighet at studiene kommer i andre rekke. Unnskyld mamma, men det er faktisk tilfellet, smiler den hardtsatsende friidrettsutøveren.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags