– Jeg håpet på et kast over 50 meter, og det holdt. Men jeg hadde nok klart å tyne meg mer hvis konkurransen hadde vært større, innrømmer han.

Selv om et par av konkurrentene har kastet langt i år, var det bare Langvatn som fikk gyldig kast over 50 metersgrensen.

– Sjansene for KM-gull var forholdsvis store. Årsbeste er på 53, 50 meter. Jeg håpet på at Karl-Jørgen Hoff, som er min argeste konkurrent her i Østfold, skulle deltatt, forsetter krestmesteren.

Siden den aktive karrieren til Kjetil Langvatn er over, blir det mest sporadisk trening.

– Det blir ikke så mye trening, så jeg er ikke gjennomtrent. Det må til for å kaste virkelig langt, forteller Langvatn, som har en sølvmedalje i veteran-NM fra tidligere i sommer.

– Jeg er mest med for moroskyld. Jeg har jo kasta spyd siden jeg var guttunge og fram til junioralder.Det er litt vanskelig å slutte da, sier han videre.

Klubbrekord av Åse

Åse Brødholt fra Askim IF satte ny klubbrekord på 3000 meter under KM. Den nye rekorden lyder på 10,48,15, og er den tiende beste tiden gjennom alle tider i Østfold.

– Trass i at jeg løp alene er jeg fornøyd med tiden. Jeg håper jeg skremte ungjentene litt nå, smiler hun.

Spydeberg-jenta Ida Malene Thomsen løp overbevisende på 600 meter. Hun fikk tiden 2,02,85 minutter, og tok en andreplass i klassen 12 år.

– Det er slitsomt, men moro også, sier hun andpusten etter målgang.

12-åringen deltok også på 60 meter og i lengde, men det er lengre løp hun liker best.

– Jeg går på ski om vinteren, og liker å trene, forsetter ungjenta.

Askim IFs Andreas Frøslev Mathisen tok en etterlengtet seier på 60 meter hekk. Tiden 13,12 sekunder en ny pers for 11-åringen.

Søppeldynge

Ellers var deltakelsen på Askim Stadion heller laber. På grunn av Østlandsmesterskapet og Regionale ungdomsleker for 13- og 14-åringer var antall påmeldinger lavere enn det Askim IF håpet på.

– Det er synd at slike stevner kolliderer, men vi får ikke gjort noe med det. KM-deltakelsen er trøstesløs, og det er dårlig at ikke flere stiller opp, mener leder Kåre-Werner Bjørsrud.

Friidrettsgruppa er også skuffet over hvordan stadion var etterlatt etter fotballkampen fredag.

– Det så helt forferdelig ut her da vi kom. Bortre langside måtte vi rydde for søppel før stevnet. Også på gressmatta var det fullt av søppel, forsetter han.