Dyrt å fjerne Vardebakkene

Artikkelen er over 15 år gammel

Vardebakkene skal rives. Samtlige andelshavere gikk inn for det på å rsmøtet i går. Men det er fortsatt uklart hvordan det skal skje.

DEL

MYSEN: Det avtroppende styret skal forhandle med Eidsberg kommune om den praktiske gjennomføringen av rivingen. Når de er i mål med det, legges både styret og andelslaget ned for godt.

Penger på bok

Vardebakke-komiteen har 75.000 kroner på bok. Disse pengene skal brukes til rivingen.

– Men jeg er langt fra sikker på at dette er nok. Vi har ingen eksakte tall på hva rivingen vil koste, men det er neppe penger igjen når oppryddingen er ferdig. Og vi vet ikke hvem som skal gjøre jobben. Vi blir forhåpentlig enige med kommunen om det. De får pengene, mot at vi slipper regningen dersom jobben koster mer enn 75.000, sier leder av komiteen, Even Elvenes.

Masse tre og jern

Han frykter at det er en omfattende jobb å jevne hoppanlegget med jorda.

– Det består blant annet av stillas, tårn, ovarenn, boder og lysstolper. Masse treverk og flere tonn med jern som er støpt i bakken. Trolig kan ikke noe av det brukes igjen. Dessuten ligger anlegget tungvint til, sier Elvenes.

Det ble en del diskusjon omkring hva andelslaget skal gjøre med snøkanonen som ble kjøpt inn for 50.000 kroner i 1998. Resultatet ble at den gis til Mysen IFs skigruppe og brukes på Høytorp fort. Noe den har blitt i flere år allerede.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags