Drømmehelg ødelagt av hasardiøs brite

KRÆSJSLUTT: En sint Petter Solberg må innse at hans satsing på rallycross-EM endte med frontkræsj i sikkerhetsgjerdet etter bare 100 meter av finalen, etter at han hadde dominert totalt den siste EM-runden til da.

KRÆSJSLUTT: En sint Petter Solberg må innse at hans satsing på rallycross-EM endte med frontkræsj i sikkerhetsgjerdet etter bare 100 meter av finalen, etter at han hadde dominert totalt den siste EM-runden til da. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Petter Solberg vant alle de innledende heatene i rallycross-EM-avslutningen, men i selve finalen var det slutt etter 100 meter.

DEL

Dermed kan vi trygt fastslå at årets debutsesong som rallycrossfører for den tidligere verdensmesteren i rally fra 2003, ikke ble den suksessen spydebergingen hadde sett for seg. 38-åringen endte opp med en andreplass som best og kun to pallplasseringer totalt på de ni rundene i Europamesterskapet.

Så lovende ut

Petter Solberg hadde regjert EM-runden i tyske Buxtehude hele helgen med banerekord, tre heatseirer og overlegen semifinaletriumf. Men i finalen ble han presset til frontkræsj med sikkerhetsgjerdet etter bare 100 meter. Dramatikken i finalen startet med Solberg-kræsjen før første sving. Nok en gang ble moroa ødelagt med en stygg påkjøring bakfra. Solberg mistet kontrollen på bilen og ble sendt nådeløst rett ut høyre og i metallgjerdet. Før det hadde spydebergingen altså regelrett lekt med konkurrentene.

Ifølge NTB var det briten Liam Doran, som har vært i bilbasketak, med Solberg gjennom hele sesongen, som smalt inn i Solberg bakfra. Samme Doran ødela også for Solberg under EM-runden i rallycross på Lånkebanen i Stjørdal tidligere i år.

Sint

– Vi opplevde inntil finalen sesongens beste helg med tre heatseirer, overlegen semifinaleseier, banerekord, beste startspor i finalen og en bane som passet meg fantastisk godt. Jeg har ikke ord for det som skjedde i finalen. Så sint har jeg ikke vært på flere år, sier Petter Solberg etter den til slutt triste sesongexiten.

Den tidligere rallyverdensmesteren har opplevd utur i samtlige ni EM-runder i sin debutsesong i Supercars-klassen. En andre- og en tredjeplass ble beste resultater fra 2013, heter det Petter Solbergs hjemmeside etter jubelhelgen som stilnet 100 meter etter start i finalen. Alexander Hvaal fikk tildelt seieren etter finalekaoset. Andreas Bakkerud sørget for dobbel norsk for andre gang på tre løp. Hvaal vant også EM-runden i Østerrike sist helg. Med sjetteplass som offisiell plassering i den siste EM-runden, endte Petter Solberg på åttendeplass totalt i årets rallycross-EM. Russiske Timur Tierzjanov ble mester.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken