Ble norgesmester

MEDALJEGROSSIST: Spydeberg-jenta Ruth Kari Krokeide overrasket seg selv og andre med å ta gull, sølv og bronse i NM i gymnastikkhjul på Lunner i helgen.

MEDALJEGROSSIST: Spydeberg-jenta Ruth Kari Krokeide overrasket seg selv og andre med å ta gull, sølv og bronse i NM i gymnastikkhjul på Lunner i helgen. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Spydeberg-jenta Ruth Kari Krokeide stilte opp i sitt aller første senior-NM i gymnastikkhjul. Det endte med gull, sølv og bronse.

DEL

– I fjor debuterte jeg i nasjonal klasse, så dette var førstegang jeg stilte i en NM-klasse, forteller Ruth Kari Krokeide.

I gymnastikkhjul konkurreres det i de tre grenene linje, hopp og vanske. Siden Spydeberg-jenta var kvalifisert i de to førstnevnte, fikk hun også delta i vanske.

– Jeg gjennomførte en grei konkurranse lørdag og ble veldig overrasket over å ta bronse sammenlagt, sier hun videre.

Resultatene lørdag gjorde sitt til at hun var kvalifisert for hopp- og linjefinalen søndag. Det gikk enda bedre.

– Jeg satte ny personlig rekord i hopp og ble norgesmester med 1,25 poengs margin til nestemann. I linje kjørte jeg også min beste konkurranse noen gang og med personlig rekord ble det sølv, sier hun fornøyd.

Med gull, sølv og bronse ble NM i gymnastikkhjul langt bedre enn hun hadde drømt om på forhånd.

– Det var veldig gøy å bli norgesmester, men det var bronsen sammenlagt og sølvet i linje som kom mest overraskende på meg, sier hun, som med resultatene i linje og hopp også klarte kvalifiseringskravene for VM i Sveits neste år. Det blir Spydeberg-jentas neste mål.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags