Gå til sidens hovedinnhold

Kay (29) ble historisk i Birken

Artikkelen er over 4 år gammel

Mysen-mannen Kay Ingvald Thingstad Pedersen ble lørdag historisk i birkebeinersammenheng.

LILLEHAMMER: 29-åringen fullbyrdet en historisk trippel da han gikk i mål i selve Birkebeinerrennet. Dagen før hadde han nemlig gått Fredagsbirken, samt at han forrige helg gikk Halvbirken. Det har aldri noen skiløper gjort før ham i Birkebeinerrennets historie.

Litt kult

– Jeg har ikke tenkt så mye på at jeg er den første som fullfører disse tre rennene i samme sesong. Jeg har satt fokus på aktivitet og å gjøre det best mulig. Men det er klart det er litt kult å være førstemann som gjør dette, sier den aktive nå nettopp utflyttede Mysen-mannen som mest av alt er kjent som fotballdommer her i distriktet, samt for mange andre ting på sportsfronten – hovedsakelig via Mysen IF.

Nå har han nettopp flyttet til Brandbu på Hadeland.

– Men hjertet mitt ligger fortsatt igjen i Mysen, poengterer Kay Ingvald Thingstad Pedersen.

LES OGSÅ: Magnus (15) er yngste nordmann til start i Birkebeinerrennet

LES OGSÅ: Slik gikk det med de lokale i Inga Låmi, Ungdomsbirken og Halvbirken

Birken-slit

– Å gå Halvbirken er ingen stor prestasjon. Men å kombinere det med både Fredagsbirken og selve Birkebeinerrennet krever litt. Sistnevnte ble for øvrig et slit for meg. Jeg falt nemlig og måtte fullføre rennet med ødelagt binding. Tiden ble derfor veldig dårlig. Men jeg kom nå i hvert fall til mål. Det er jeg stolt over.

At aktive Kay Ingvald Thingstad Pedersen ikke var utslitt etter fredagens og lørdagens kraftanstrengelser i langrennssporet, illustreres ved at han søndag reiste fra Hadeland til Oslo for å dømme fotballkamp der.

Ingen tvil om at Kay Ingvald er en overskuddsmann og altså nå også en historisk birkebeiner.

Les også

Denne skiløperen gikk fortest – sjekk de andre lokale prestasjonene i Birken her

 

Kommentarer til denne saken