- Bare publag i Indre Østfold

PUBKLUBBER: Mysens spillende trener, Ole Johan Aas (t.v.), mener Indre Østfold kun har tilbud til pubspillere og mener klubbene gjennomsyres av dårlige trenere og ledere. 
ARKIVFOTO: Øystein Sørensen

PUBKLUBBER: Mysens spillende trener, Ole Johan Aas (t.v.), mener Indre Østfold kun har tilbud til pubspillere og mener klubbene gjennomsyres av dårlige trenere og ledere. ARKIVFOTO: Øystein Sørensen

Artikkelen er over 7 år gammel

Mysen-trener Ole Johan Aas mener Indre Østfold-fotballen er preget av pubkultur, dårlig ledelse og kortsiktig tenkning. Er du enig i hans beskrivelser av Indre Østfold-fotballen? Si din mening i nederst i artikkelen!

DEL

Sin unge alder til tross; 24-åringen Ole Johan Aas er ikke redd for å si hva han mener. Eidsberg-gutten er årets Mysen-trener. Han har selv spilt for laget i alle år. Etter hvert har det gått opp for idrettshøyskole-studenten at ting er riv ruskende galt med Indre Østfold-fotballen.

– Min personlige mening er at det er direkte skandaløst at Indre Østfold ikke har levert stabile eliteseriespillere siden Skammelsrud, Løken, Buer Johansen og Czwartek. Klubbene gjennomsyres av for dårlig kompetanse på trener- og ledersiden, og for kortsiktig tankegang. Et eksempel er innhenting av øst-europeere for fire-fem år siden som førte til ok resultater på kort sikt, men i dag er alle lagene i 4. divisjon. Et godt spørsmål er jo da: er det disse lederne som også skal bringe en eventuell samarbeidsklubb opp og frem? spør Ole Johan Aas seg.

– Kun tilbud til pubspillere

– Problemet mener jeg er at unge spillere her aldri får vite hva som kreves av dem. Studier av alle de som ble best, viser at de trente mest med kvalitet og fikk trene tidlig med eldre. Samtidig har de vært en del av et godt treningsmiljø. Men hva betyr det å trene mer enn alle andre, og hvordan trener man kvalitet? Skal vi forventet at våre unge 10-15-åringer vet dette selv? sier han, og utdyper:

– Jeg vet i hvert fall godt med meg selv at jeg aldri ble fortalt hva jeg skulle gjøre for å bli best mulig. Indre Østfold har gitt et tilbud til pubspillere, og da kaller jeg meg selv en pubspiller. Man kan være et brukbart talent, men man trener for lite, og begynner i stedet å prioritere andre ting som for eksempel festing, fortsetter den spillende treneren.

– Må bli tøft å være seriøs

– Vi må skape et fotballmiljø i hele regionen som kjennetegnes av at det er kult å gjøre sitt beste, fremfor å bare henge seg med for moroskyld. Det må være tøft å by på seg selv, og å være seriøs, ellers får vi aldri opp noen toppspillere igjen. Det finnes så mange unggutter der ute som trener hver eneste dag for å bli profesjonelle fotballspillere. På en måte er det veldig fint og rettferdig at det er de som er mest dedikerte og seriøse som når lengst. Men dessverre for IØ har vi ikke fostret mange av dem de siste 10-15 årene, sukker han.

Ole Johan Aas forteller at han som kretslagstrener hentet inn Stabæk-spiller Vegar Hedenstad for å fortelle ungguttene hva som må til for å bli best.

– Vegar sa da: Hver lørdag kveld da jeg var på deres alder (15-16 år), så skulle vennene min ha meg med på fest. I stedet ble jeg hjemme, og da kunne jeg i tillegg ta en treningsøkt søndag morgen. Tror dere jeg angrer nå, når jeg løper ut på Telenor Arena hver søndag, mens vennene mine ligger fyllesyke hjemme? forteller Ole Johan Aas.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags