Vil sette norsk rekord i verdens største mosjonsritt

NYTT TEAM: Tom Haugbro (t.v.) og Øystein Fundingsrud drar sammen med Smaalenene Sykkelklubb i gang et nytt satsingslag på sykkel for seniorer og veteraner.

NYTT TEAM: Tom Haugbro (t.v.) og Øystein Fundingsrud drar sammen med Smaalenene Sykkelklubb i gang et nytt satsingslag på sykkel for seniorer og veteraner. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Smaalenene Sykkelklubb danner nytt team. SSK Masterexpress skal lokke seniorer og veteraner til klubben.

DEL

ASKIM: Det er Tom Haugbro og Øystein Fundingsrud som står bak ideen. De var i fjor begge en del av Fredrikstad Sykkelklubbs ekspresslag som gjorde stor suksess, blant annet med seier i Landegrensen. Det ga mersmak. Nå har de lyst til å få til noe liknende i Indre Østfold, da med Smaalenene Sykkelklubb. Mandag kveld vil de presentere planene på klubbhuset til Askim Fotballklubb.

– Et nytt tilbud

– Jeg kan ikke skjønne annet enn at dette kommer til å bli en suksess. Opplegget vi presentere er såpass bra at de som har glede av sykkel og vil bli bedre, ikke kan si nei. Det er et tilbud som har vært savnet her i distriktet. Det er mange som driver på egen hånd. Med å samles, så skaper vi et fellesskap og en sosial arena, samtidig som vi kommer til å gjøre hverandre bedre, sier Tom Haugbro, og poengterer at tilbudet favner alle, også de som bare kaller seg «mosjonister».

– Vi har lagt opp til to fellestreninger i uka. I tillegg blir det minst fire treningssamlinger fram til april. De vil bestå av teambuilding, foredrag og trening. Selve kickoffet for det nye teamet kommer vi til å ha lørdag 28. november på Skansehytta i Askim, forklarer han.

Tom Haugbro mener også at noe av gulrota for å bli med er prisen.

– Vi har allerede samlet inn bra med sponsorer. I tillegg går klubben inn med penger. Mot en veldig lav egenandel får utøverne eget draktsett, like hjelmer og ellers mange gode tilbud, mener 31-åringen.

Selv om opplegget skal favne alle som liker å sykle, legger ikke Haugbro skjul på at SSK Masterexpress skal markere seg neste år.

– Skal prege ritt

– Vi skal prege de rittene vi stiller opp i, det være seg veteran-NM, Landegrensen eller Øyeren Rundt, sier 31-åringen, og presenterer en lang liste over ritt teamet skal delta på nest år.

– I tillegg vil noen av våre beste utøvere være med et felles satsingslag fra Østfold i verdens største mosjonsritt, Vätternrundan i Sverige (300 kilometer). Målet der er ny norsk rekord, sier Haugbro, som hevder at han allerede har over 20 personer på blokka som har sagt ja til å være med i teamet.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags