ASKIM: Den trauste brannmannen, som opprinnelig kommer fra Spydeberg, mens som bor i Mysen, var da også strålende fornøyd; spesielt over gjennomføringen av arrangementet i regi av Indre Østfold Brann og redning – men også over sine egne sykkelsportslige prestasjoner.

Sportslig på topp

Sportslig ble Per Øyvind Alvim norgesmester i klasse menn 45–49 år på både terrengsykling og på tempo, mens han ble toer på landeveisrittet. Uavhengig av klasse fikk Alvim andreplasser i NM på både terreng- og landeveissyklingen.

– Jeg hadde gode forhåpninger om gull totalt i terrengrittet på Høytorp. Men en ung fyr fra Drammen, som kjører norgescup i terreng, tok meg på slutten. Men klasseseier og andreplass totalt må jeg likevel si meg fornøyd over; særlig fordi det var slitsomt å arrangere samtidig som jeg konkurrerte, forteller Alvim.

Syretest og lureritt

– Temporittet ved Tosebygda ble en skikkelig syretest, poengterer Alvim, som igjen vant 45-49-årsklassen og som ble treer totalt etter solid sykling i Indre Østfold-varmen.

– Landeveisrittet med start og målgang på Trippestadlia ble en litt blandet affære. Det ble kjørt hardt på førsterunden, mens det var mer lurekjøring på den andre. På tredje og siste runde var det mange støtinger og jeg klarte dessverre ikke å være med tettrioen, men jeg kom til slutt til mål som sjettemann, med andreplass i menn 45–49 år, sier Alvim.

I sistnevnte løype deltok for øvrig også Per Magne Degnes. Han ble niendemann totalt og fjerdemann i 45–49 år.

Fikk vist fram IØ

– Arrangementsmessig ble dette en suksess. Det ble en kjempehelg i knallværet og jeg fikk masse positive tilbakemeldinger fra de andre deltakerne. Vi fikk vist fram store deler av Indre Østfold på sin beste måte. Totalt endte det opp med 28 deltakere, men mange av dem stilte opp i flere av øvelsene.