Seljås-brødrene lover å banke gamleklubben

SENTRALE: – Lørdag skal vi slå TVN i tre strake sett, sier toppspillerne Hallvard Seljås (23, t.v.) og Eivind Seljås (21) med pappa og leder Johan Seljås (54) i Askim volleyballklubb i midten.

SENTRALE: – Lørdag skal vi slå TVN i tre strake sett, sier toppspillerne Hallvard Seljås (23, t.v.) og Eivind Seljås (21) med pappa og leder Johan Seljås (54) i Askim volleyballklubb i midten.

Familien Seljås er en viktig grunn til at Askim er blitt et toppserielag. Lørdag går de på seier mot TVN.

DEL

ASKIM: Brødrene Hallvard (23) og Eivind Seljås er to sentrale spillere på klubbens eliteserielag, mens pappa Johan Seljås er leder i Askim volleyballklubb på fjerde året.

– Skal vinne 3–0

– ToppVolley Norge (TVN) – som vi begge spilte for da vi gikk på videregående – klarte vi å beseire borte i serieåpningen i comebacket i eliteserien. Når vi lørdag får besøk av dem til kamp i Askimhallen, skal vi slå dem i tre strake sett. Det er det naturlige målet, sier brødrene Seljås, som ikke bryr seg om at er en tidligere klubb askimingene skal spille mot.

Hvordan de skal klare å slå laget de begge har spilt for i tre strake sett, uttrykker de litt forskjellig:

– Vi må klare spille vårt eget spill, forklarer Eivind.

Storebror Hallvard er tydeligere:

– Jeg mener vi er bedre besatt på alle plasser enn TVN. Derfor bør vi slå dem i tre strake sett, sier 23-åringen.

  Er ikke overrasket

  De fleste trodde at Askim virkelig skulle få slite med å overleve i eliteserien og knapt vinne en kamp. Nå ligger laget på øvre halvdel.

  – Er dere overrasket selv?

  Brødrene svarer ganske kontant:

  – Nei, vi er ikke overrasket. Vi har trent godt og utviklet oss mye fra i fjor. Særlig er blokk- og forsvarsspillet forbedret, forklarer de.

  Pappa Johan er ikke like skråsikker i sin kommentar:

  – Vi trodde vel egentlig at vi trengte å forsterke laget. Men det viste seg umulig. Da vi i tillegg mistet Jesper Hansen med skade for hele sesongen rett før første kamp, var jeg skeptisk. Men med den entusiasmen laget – som bare består av lokale gutter med lang fartstid på laget sine unge år til tross – viser, så går dette gledelig bra. Vi koser oss for hver framgang vi får, forteller pappa, som ble trukket med inn i styre og stell i volleyballen etter at guttene hans ble med.

  – Det er et lite miljø, så her må alle bidra, legger han til.

  Eivind og Hallvard er tydelige på at trener Thor Barna er en viktig faktor – samt det faktum at han fikk trukket inn rutinerte Geir Huseby som hjelper.

  – Thor er en lun og rolig fyr, som tar imot mange innspill fra oss spillere. Geirs rutine betyr også mye, forteller de to som altså er entydige på at TVN skal slås på lørdag.

  – Så får vi bare håpe at publikumsbesøket fortsetter å stige. Folk bør benytte anledningen til å se vårt dyktige toppserielag i aksjon på hjemmebane som altså kun består av lokale spillere, legger Johan Seljås.

  Send inn tekst og bilder «

  Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

  Artikkeltags