Askim FK stormer videre i 3. divisjon

PÅ FEMTEPLASS: Abdullah Ashraf og Askim tar sommerferie på femteplass på tabellen i 3. divisjon.

PÅ FEMTEPLASS: Abdullah Ashraf og Askim tar sommerferie på femteplass på tabellen i 3. divisjon. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

To seine straffemål sikret Askim 2-1 seier over Nesodden 2. Dermed tar Askim ferie med ti kamper på rad uten tap.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Hjemmemøte mot Nesodden 2 var siste kamp før fire ukers lang sommerpause. Til tross for forfall fra keeper Kamil Rylka (utlånt til Ull/Kisa), Piotr Sapela og Gezim Mushika (begge ferie) var det et slagkraftig Askim-lag som ønsket å avslutte vårsesongen med ti strake kamper uten tap.

Frisparkmål

Og hjemmelaget kom godt i gang. Allerede i åpningsminuttene fikk Mats Eirik Haug stå umarkert å heade på femmeteren etter corner. Men headingen gikk rett på Nesoddens gode keeper Joackim Trzebinski.

I stedet var det Nesodden som utnyttet en av sine tre avslutninger på mål i første omgang. Det skjedde etter et kvarters spill. Frispark fra rundt 25 meter. Christian Davidsen fikk lagt skuddet over Askim-muren og ned i keeper Marius Hansen Holmens lengste hjørne. 0-1.

Askim fortsatte å føre kampen etter scoringen, og kom til store sjanser. Blant annet hadde nevnte Trzebinski en feberredning helt nede ved stolperota på heading fra Milad Zaim Yousef, og Abdullah Ashraf hadde skudd i tverrliggeren.

Men mål ble det ikke i første omgang på blåtrøyene fra Askim.

Straffemål

Det så også lenge mørkt ut med poeng i andre omgang også. Til tross for at Askim dominerte banespill, slet laget i angrep. Riktignok hadde Maciej Paszkiewics et skudd Trzebinski slo i stanga og ut, men ellers var det få store sjanser.

Kvarteret før full tid ble så Paszkiewics felt av Jesper Bugten innenfor 16-meteren. Espen Wamli var sikkerheten selv med et knallhardt straffe.

Bare ni minutter senere skjedde det samme på ny. Kristoffer Skavås var alene igjennom, men ble felt av Nesodden-spiller Dino Ligonja i det han skulle sette ballen i åpent mål. Det endte med utvisning til Ligonja og nytt straffespark. Espen Wamli var like sikker som ved første straffespark og scoret sikkert.

Med elleve mot ti mann fikk Askim to store sjanser helt på slutten med Emil Sætra og skudd fra Maciej Paszkiewicz, men flere mål ble det ikke. Dermed vant Askim 2-1.

- Trenger seks poeng til

- Disse seirene er morsomme. Vi var ikke gode i dag, men jeg synes vi vant fortjent, mener Askim-trener Lars Petter Czwartek.

Etter fire strake tap i åpningen av sesongen, står laget nå med ti kamper uten tap og ligger på femteplass på tabellen.

- Det var det nok ikke så mange som hadde trodd det etter den åpningen vi fikk. Men vi har reist oss som lag. Suksessfaktoren tror jeg er den sosiale biten. Vi har det morsomt sammen på en god måte. Alle drar i samme retning, mener Czwartek, som fortsatt titter nedover på tabellen framfor oppover.

- Vi trenger seks poeng til for å klare målet vårt om 30 poeng. Først da er jeg trygg på at vi overlever i 3. divisjon, poengterer han.

Nå tar laget to ukers sommerpause, før oppkjøringen til høstsesongen starter. Neste kamp er ikke før mot Sarpsborg 08 II borte mandag 6. august.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags