Askim FK sier likevel ja til STI

POSITIV: Askim FK-leder Frank Johansen tror STI har livets rett.

POSITIV: Askim FK-leder Frank Johansen tror STI har livets rett. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Askim Fotballklubb har gjort helomvending og blir likevel med videre i fotballsamarbeidet STI.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

I 2009 ble alle fotballklubbene i Indre Østfold enige om å samarbeide om talentutvikling for aldersgruppen 13- 16 år. Navnet ble Sparebankenes Talentfotball Indre (STI). Før sommeren valgte Askim FK å trekke seg ut. De følte rett og slett at utbyttet ble for dårlig.

– STI skal bli bedre

Nå har pipa fått en annen lyd. I sommer og høst har leder av STI, Thorbjørn Werner, og AFK-leder Frank Johansen hatt mye dialog. Konklusjonen er at klubben blir med videre.

– STI er i utgangspunktet et kjempetiltak. Bakgrunnen for at vi trakk oss ut var manglende grad av spissing på samlingene. Vårt ønske har vært å gjøre STI større enn det er i dag. Vi tar selvkritikk på at vi ikke har gjort nok for å bidra til det tidligere år, men er nå mye tettere på prosessen og vil bidra mer inn mot organisasjonen som vi, og de andre klubbene, tross alt eier sammen. Nå har vi hatt konstruktiv dialog med Thorbjørn Werner og kommet fram til at vi ønsker å fortsette å bidra til at STI blir enda bedre, sier en engasjert Frank Johansen.

– Viktig å ha med Askim FK

Thorbjørn Werner er glad Askim FK nå er med igjen.

– STI trenger Askim, og Askim trenger STI. Så enkelt er det. Vi ønsker alltid å ha med de beste spillerne. STI er også bindeleddet mellom Østfold Fotballkrets og Indre Østfold. For å få med spillere til kretslag er veien gjennom våre bylag, sier Werner, som samtidig har forståelse for at Askim FK trakk seg ut.

– Vår sportslige leder, Frank Fossum, gjorde en kjempejobb i forrige sesong med å få på plass et godt trenerapparat. Dessverre ble det en del frafall fra trenere underveis. Det gjorde at ikke alle treningene ble like bra, forklarer skjetvingen.

Han mener det blir endring på det nå i høst.

– Vi har nå fått på plass et veldig godt apparat rundt hvert lag, så det samme skal ikke skje igjen. Dessuten er hjemmesiden vår blitt mer ryddig, så det nå er lettere å finne info om hvert lag, fortsetter STI-lederen, og forteller at ledelsen jobber med å få inn attraktive gjestetrenere som blant andre Lillestrøm-keeper Lasse Staw.

Ønsker seg kulturmidler

Thorbjørn Werner og co. jobber også med å få politikere og administrasjonen i kommunene til å forstå at dette er et interkommunalt samarbeid og at fotball er kultur. På lik linje med kulturskolene. Håpet er å få inn noen mer midler til å gjøre STI enda bedre.

– Toppidrett er per definisjon en del av kulturbegrepet og da burde også talentutvikling få plass under tverrkommunal kulturparaply og samarbeid også, mener Werner og Johansen. Dessuten ser STI på en ny løsning for baneleie.

– I dag bruker vi rundt 25.000 kroner for å leie baner rundt om i distriktet. Hvis vi heller lar de forskjellige lagene ha hver sitt faste anlegg å trene på, kan vi kanskje bruke disse pengene på noe annet i stedet. For STI er jo noe alle klubbene har eierskap til, så da er det unødvendig at vi må betale leie for banene, mener Werner, og håper på sikt at man kan få fram nye toppspillere fra Indre Østfold. For de har det ikke vært mange av de siste ti årene.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags