En ung mann fra Indre Østfold risikerer både fengsel og/eller bøter etter at han skal ha begått en rekke lovbrudd i løpet av sommeren 2021 og til utpå nyåret 2022.

Blant annet tok 22-åringen seg inn i en Mysen-bolig ved å knuse et verandavindu i begynnelsen av juli 2021. Han tok med seg diverse gjenstander blant annet smykker, sølvtøy, en dab-radio, Iphone-lade plate og en Samsung 5S mobiltelefon.

Noen måneder senere, i november, var han en tur i Oslo hvor han skal ha tatt seg inn i en leilighet og stjålet to nøkler, en bank id-brikke og en jakke.

Begge innbruddene anses som grove ifølge tiltalen fra Follo og Nordre Østfold tingrett, fordi han tok seg inn i boligene.

Men 22-åringens angivelige herjinger slutter ikke der. I midten av desember 2021 skal han ha gått til fysisk og verbalt angrep på billettkontrollører på toget mellom Kråkstad og Kolbotn. Da de skulle sjekke billetten hans skal han ha dyttet til den ene kontrolløren og truet en eller to andre med å drepe dem.

Listen over tiltalepunkter fortsetter; 22-åringen er også tiltalt for å ha vært i besittelse av små mengder heroin, amfetamin, to tabletter Rivotril, samt en svart kniv i slire, i begynnelsen av januar 2022.

Rettsaken er berammet til 8. november i Follo og Nordre Østfold tingrett.