Guttungen som var Leeds-fan blir 50 år i dag – planlegger skikkelig fest på gården

Leeds-fan: Det er ikke  tvil om hvem Hans Petter Ringstad (50) heier på. Musikeren og kulturformidleren i Trøgstad har vært fan siden guttedagene.

Leeds-fan: Det er ikke tvil om hvem Hans Petter Ringstad (50) heier på. Musikeren og kulturformidleren i Trøgstad har vært fan siden guttedagene. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er ikke daglig kost at et voksen mann tar av seg for å vise frem tatoveringen sin. Men dagens 50-årsjubilant, Hans Petter Linnerud Ringstad, gjør det. I tillegg elsker han barokkmusikk.

DEL

TRØGSTAD: – Leeds United, sier han og peker på tatoveringen på overarmen.

– Har vært fanatisk supporter siden jeg var guttunge. Men de siste 15 årene har dessverre vært en ørkenvandring, kommenterer han, og mener nok at laget er i den nest øverste divisjonen i engelsk fotball, og skulle etter 50-åringens hjerte hatt plass i den øverste divisjonen.

Det er ikke ofte kollegaene har sett Hans Petter i dress etter å ha jobbet i Trøgstad kommune siden 2001. I dag skjer det. Jubilanten regner med både bursdagskake og noen lovord også. Senere i dag tar han med seg kona og ungene på 8 og 11 år til en indisk restaurant på Mysen.

– Indisk mat er forundringens kunst, sier han, og formidler dermed sin favoritt.

Neste helg utvider han feiringen som 50-åring og inviterer en større del av familien hjem på gården Ringstad. Han er stolt av å være 10-generasjon båsting.

– Hva driver du med på gården?

– Jeg har leid bort mye av jorda, men har i stedet gjort om det gamle hønsehuset på 240 kvadratmeter til min egen furtebu. Der inne skrur jeg på gamle biler, båter og traktorer.

– Som hva?

– Som for eksempel en 18 fots Daycruiser som kan gjøre 53 knop, eller en gammel Draco båt. Jeg har en 65 Pontiac kabriolet som jeg kjører noe med eller en Opel Kadett coupe jeg skal sette i stand, i tillegg til veterantraktorer og mye annet.

(Saken fortsetter under bildet)

Minner fra Båstad skole: Denne muskkplakaten med noter fra barnevisen «Jeg er trett» er fra Båstad skole.

Minner fra Båstad skole: Denne muskkplakaten med noter fra barnevisen «Jeg er trett» er fra Båstad skole. Foto:

LES OGSÅGir 100-åring en gave som hele bygda kan få glede av

– Du er odelsgutt, men har tatt en musikkutdannelse ved Griegakademiet i Bergen der du hadde eufonium som hovedinstrument.

– I tillegg sang jeg i Bergen Domkantori på fritiden.

– Og du har absolutt gehør?

– Nei, men jeg er ganske nærme.

– Synger du nå?

– Nei, men jeg setter stor pris på renessanse og barokkmusikk. Og jeg lytter på Monteverdikoret. Det er en ren nytelse.

– Hva med lokale kor?

– Jeg synes koret Ambolten er et greit bygdekor, svarer han.

(Saken fortsetter under bildet)

50 år: Hans Petter Ringstad er 50 år. En moden mann, som fortsatt har lekne tanker som kulturformidler og tidligere ungdomskontakt.

50 år: Hans Petter Ringstad er 50 år. En moden mann, som fortsatt har lekne tanker som kulturformidler og tidligere ungdomskontakt. Foto:

– Nå dirigerer du Eidsberg Brassband og du har dirigert Askim Janitsjar, i tillegg vært aktiv korpsmusikant i Indre Østfold i mange år. Hvordan har din musikkbakgrunn påvirket jobben din som kulturkonsulent i kommunen?

– Det kommer nok tydeligst til uttrykk under Trøgstadkonsertene der jeg har hatt det musikalske hovedansvaret.

– Hvordan blir fremtiden for deg i den nye Indre Østfold kommune?

– Jeg ønsker å jobbe med kulturproduksjoner med musikk. I tillegg så brenner jeg for Trøgstad og Høytorp fort. Disse gamle forsvarsverkene må bevares. De har preget menneskene og nærmiljøet i hele Indre Østfold, og jeg håper at Trøgstad fort kan bli et flyktningerutesenter.

LES OGSÅ: Vil utvikle senter for flyktningruter på Trøgstad fort – kan bli landets første 

Artikkeltags