Det er første gang båten på 116 år er så langt unna hjemmehavna si

Artikkelen er over 1 år gammel

Flere veteranbåter tok med seg passasjerer fra Ørje til Skulerud, fredag. Båtene ble liggende slik at publikum kunne ta en titt og bli med på småturer, fram til de returnerte søndag ettermiddag.

DEL

ØRJE/HEMNES: På den to timer lange reisen kunne man kjøpe mat og drikke, og da man kom i havn gikk det buss tilbake til Ørje. Båtene returnerte søndag ettermiddag. På lørdag hadde man mulighet til å være med på korte turer med de ulike veteranbåtene fra Skulerud brygge.

Gamle båter

Kaptein på «MS Thor», Jørn Espelund fra Aremark, forteller at det er første gang båten er så langt unna hjemmehavna si.

– Båten ble bygd i 1903 og den har aldri kjørt så langt som til Skulerud.

(Saken fortsetter under bildet)

KAPTEINEN: Jørn Espelund fra Aremark er kapteinen på MS Thor.

KAPTEINEN: Jørn Espelund fra Aremark er kapteinen på MS Thor. Foto:

Den 116 år gamle båten, som nå kan kalles en veteranbåt, kjører ikke så mye lenger.

– Den blir for det meste brukt til hyggeturer, slik som nå, sier kapteinen.

Det er «Thors venner», en forening med rundt 200 medlemmer fra Østfold og Akershus, som eier og drifter båten, opplyser Espelund.

– Vi er en dugnadsgjeng som passer på å holde båten ved like. Vi har en båt til som vi holder på med, men det er «MS Thor» vi driver mest med, sier han og understreker at det er mye sosialt knyttet til arbeidet med båten.

Fint vær

Varme i lufta og etter hvert klar sol trakk mange folk til Skulerud brygge. De besøkende gikk rundt og tittet på de fem veteranbåtene på brygga, kjøpte seg vaffel og kaffe inne på båten «DS Turisten» og ble med på småturer med båtene.

Artikkeltags