Se korenes kamp om 20.000 kroner direkte på smaalenene.no

Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag klokken 20.00 braker det løs for siste gang. Da skal kor fra ni kommuner kjempe om 20.000 kroner til sitt lokale kulturtilbud.

DEL

ASKIM: – I 2011 vant Rømskog, de brukte pengepremien til å arrangere «Rømskog Got Talent», forklarer arrangør for Det siste kommuneslaget, Lars Jørnar Buer.

Smaalenenes Avis sender hele kommuneslaget direkte lørdag klokken 20.00. Av hensyn til opphavsrettslig materiale, vil ikke streamen bli gjort tilgjengelig i opptak i etterkant.

– Det er et enormt engasjement blant deltakerne. De syr kostymer og øver seg på sang og dans, dette blir en storgalla, sier Lars Jørnar Buer.

Kamp om 20.000 kroner

– Marker Sparebank og Eidsberg Sparebank har gått sammen om en sjekk på 20.000 kroner til vinnerkoret. Pengene skal gå til et lokalt kulturtilbud, men hvilke tilbud korene har valgt vil ikke bli offentliggjort før på lørdag, smiler arrangøren.

Showet består av to akter med ni sanger, framført av korene fra de ni kommunene som er med; Askim, Eidsberg, Hobøl, Spydeberg, Trøgstad, Marker, Skiptvet, Rømskog og Rakkestad. Korkonkurransen vil også bli krydret med andre kulturinnslag.

– Er dette virkelig Det siste kommuneslaget?

– Det er ment som en markering av slutten på epoke og begynnelsen på noe nytt. Men man skal aldri si aldri, ler Lars Jørnar Buer.     

Artikkeltags