Åpner utstillingen «Tretten til bords»

STILLER UT: 13 masker omkranset av smykker.

STILLER UT: 13 masker omkranset av smykker. Foto:

Hobøl skolekorps ønsker velkommen til utstilling på Tomter i helgen

DEL

Det er de to kommende helgene du kan få med deg utstillingen «Tretten til bords» i verkstedsgalleriet Innafor tregrensa. Grethe Anna Larsen og Arne Aalberg ønsker velkommen til Tolfshusveien:

«Tretten til bords» viser 13 masker som er støpt i betong, og hver av dem er montert på en plate omkranset av store smykker av stål. Etter å ha vært på Kunstbiennalen i Venezia, ble det en tur til et marked der spesielle former til å lage masker ble kjøpt inn.

Grethe Anna Larsen benyttet betong som støpemasse, og resultatet ble til en serie uttrykksfulle masker med et sleskt smil, og noen uten.

Kombinasjonen med de store sirkelformete stålsmykkene, oppsto da hun åpnet en eske med Arne Aalbergs kunstobjekter, nærmere bestemt en serie med store klaver og anheng lagethovedsakelig av stålbånd og ståltråd.

Et langbord som står midt i utstillingsrommet er dekket med stettglass til tretten på en bordplate med høstløv. En haug med salt er veltet utover på den ene siden av bordet som ved et uhell.

Ute på terrassen står det fem voktere. Det er satt stålstenger i bjerkestubber med fem betongmasker som er med på videre fabulering.

To portvakter med janusansikter står på hver side av trappen opp til hoved inngangen til Verkstedsgalleriet. Hodet har to forskjellige ansikter! (Gammel romersk mytologi ). Hver av Janushodene henger innenfor en sirkelform av stål.

Dessuten viser Arne Aalberg selvstendige smykkearbeider med beslektet, nesten aggressiv og stikkende form. En stor lysende klode hviler på terrassen med Norge som eneste tydelig avmerkede nasjon. Resten av kloden er hvit eller blank og halvt gjennomsiktig.

LES OGSÅ: Skolekorpsene i Indre Østfold blir teater - handler om kjærlighet til korpset, dugnader og liv uten noter

Gunnhild Johnsen viser en bleket versjon av det norske flagget, kalt «Forsøpling». Det er laget av brukt landbruksplast og henspiller på forsøplingen av våre verdier.

På vernissagen lørdag blir du ønsket velkommen av Hobøl skolekorps, før biblioteksjef Kristin Lippestad åpner utstillingen. Kunstner Elfi Sverdrup vil synge i sin egen spesielle form, og kunstner Anne Lene Aase vil lese egne dikt.

Jan-Erik Graven vil spille munnspill med gitarfølge ved Svein Sørsæther Karlsen, fra Hobøl og Spydeberg. Utenfor blir det servert bålkaffe og sveler, og der kan gjestene varme seg ved et par ildsteder og hygge seg i selskap med de andre når de ikke er inne i galleriet og ser på utstillingen.

De tretten til bords tar sitt utgangspunkt i «Den siste nattverd», men historien er først og fremst en anledning for de besøkende til Verkstedsgalleriet, til å fabulere videre på de gåtefulle montasjene som vi viser frem.

Grethe Anna Larsen har arbeidet med kunst og kultur, særlig teater, i Østfold. Arne Aalberg har brukt mesteparten av sitt voksne liv til eksperimentelle smykker og skulptur. Han er utdannet ved kunsthøyskolen i Oslo.»

Artikkeltags