Dette er et av de største løpene som kjøres for treårige travere i Norge. ID Exceptional var en av favorittene i løpet etter å ha vunnet sin kvalifisering fra tet 19. juli. Eilefsen og Østre valgte førstespor i finalen. Akkurat det viste seg veldig riktig. ID Exceptional forsvarte enkelt sporet. Østre fikk styre tempoet en bit, men i siste sving ba han om fartsøkning. Ekvipasjen stakk fra feltet med mange lengder og vant på kilometertiden 1.14,4a på 2100 meter på en regnsugen bane. Førstepremien var på 300 000 kroner, og i tillegg vanket det flotte pokaler.

Største seier

– Jeg har vunnet 5-års Derby før, men dette er det største. ID Exceptional har jeg hatt det siste året, og jeg er veldig takknemlig for å få inn en slik hest på stallen. Det har vært en fæl uke hvor jeg har gru-gledet meg hele uka. Jeg har brent noen sjanser før, men nå vet jeg når hestene skal være der. Hesten hadde tatt to steg fram siden kvalifiseringen, sa Stian Eilefsen.

– Han er suveren å jobbe med og gjør det han skal. Det er noe ekstra ved ham, sa oppasser Line Andersen, også fra Skiptvet.

(Saken fortsetter under bildet)

Eier Trond Storbråten var meget fornøyd med trenerjobben:

– Stian Eilefsen har gjort en fenomenal jobb. Jeg har hatt hester hos mange trenere, men har aldri sett noen som har lagt ned så mye arbeid i en hest, sa Storbråten.

LES OGSÅ: Eventyret om Lionel tar aldri slutt: – Tenk å være elleve år å gå sånn!

Kan utvikle seg mye

Kusk Ole Johan Østre var også fornøyd etter oppvisningen:

– Kjempedeilig. Jeg og Stian har vunnet masse løp sammen før. Jeg kjenner også godt til eieren, så dette er spesielt. Jeg kjente i kvalifiseringen at han åpnet såpass bra at jeg trodde på tet også i dag. Jeg dro proppene i siste sving og stakk unna. ID Exceptional er en behagelig hest å kjøre. Han er pen, sterk og har også mye fart. Kan utvikle seg mye framover, sa Østre.

Eilefsen hadde også noen hester til start tidligere i uka. Fredag ble Strong Vacation toer på Biri etter å ha ledet lenge, mens Fighter From Start ble treer på Bjerke på torsdag. Stallen er med andre ord i flott form.