Gå til sidens hovedinnhold

Lokal bedrift kan vinne svensk inneklimapris

Artikkelen er over 1 år gammel

Marker-bedriften Flexit er blitt nominert til «Stora Inneklimatspriset» i Stockholm

MARKER: Flexit er med inneklimasentralen EcoNordic, en av fire bedrifter som har blitt nominert til årets utgave av «Stora Inneklimatspriset».

– Det er økt fokus på boligventilasjon i Sverige. Flexit satser i det svenske markedet og det er hyggelig å bli lagt merke til gjennom en slik nominasjon. Vi tror at et energieffektivt produkt som integrerer både ventilasjon, oppvarming og tappevann i en løsning, vil være interessant for markedet, sier Jon Dehli, markedssjef i Flexit.

– Vi er selvfølgelig spent på om nominasjonen fører helt frem. Svaret får vi den 16. mai, legger han til.

Skal være innovativt

Prisutdelingen skjer i forbindelse med inneklimagallaen i Stockholm, 16. mai 2019. Prisutdeler er Annika Christensson, enhetssjef for bygg og helse på Boverket i Sverige.

Kriteriene for prisen er at produktet/tjenesten/metodikken skal være innovativ, bidra til et godt inneklima og gi langsiktig, begrenset ressursbruk. Stora Inneklimatspriset sikter til å øke interessen for inneklimateknikk, styrke posisjonen samt ta hensyn til teknologi som fremmer et sunt inneklima i energieffektive bygninger.

Inneklimasentral

Inneklimasentralen EcoNordic, som Flexit er nominert med, er spesielt for nye boliger som er godt isolert og tette, og som dermed har et lavt energibehov til oppvarming. Produktet har integrert ventilasjon, varme og tappevann, og sikrer det beste inneklimaet, varme i boligen og gir rikelig med tappevann på en svært energieffektiv måte. På denne måten ønsker Flexit å bidra til det grønne skiftet med mindre miljøpåvirkning og utslipp. Styring og overvåking av produktet gjøres enkelt med en app på mobiltelefonen.

Kommentarer til denne saken