Lokal bank kommer med krisepakke på flere millioner kroner til lag og foreninger

EN HJELPENDE  HÅND: Ann Kristin S. Borgersen er banksjef i SpareBank1 Akershus Østfold avdeling Askim. Nå vil banken hennes hjelpe lag og foreninger som sliter i disse koronatider og har satt av 6 millioner kroner en krisepakke.

EN HJELPENDE HÅND: Ann Kristin S. Borgersen er banksjef i SpareBank1 Akershus Østfold avdeling Askim. Nå vil banken hennes hjelpe lag og foreninger som sliter i disse koronatider og har satt av 6 millioner kroner en krisepakke. Foto:

Kultur og idrett rammes hardt i disse dager. Det vil en lokal bank gjøre noe med.

DEL

– Det er krevende tider, og mange deler av samfunnet rammes hardt av koronakrisen. Vi har stått sammen med lokalsamfunnene i vår region i tykt og tynt i over 180 år, og vi skal «stå han av» sammen, også denne gangen. Vårt viktigste fokus nå er å bidra med gode råd og ulike virkemidler for å hjelpe kundene, det lokale næringslivet og stå sammen med lokalsamfunnene gjennom krisen. Ett av tiltakene er å hjelpe frivilligheten med en koronakrisepakke på inntil 6 millioner øremerket lag, foreninger og kulturlivet i vår region. Dette kommer utenom den vanlige støtten vi gir, forteller lokalbanksjef i SpareBank 1 Østfold Akershus avdeling Askim, Ann Kristin S. Borgersen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Krysser fingrene for at Smaalenene Cup kan gjennomføres: – En avlysning kan få store konsekvenser

Vil hjelpe flere

– I første runde har vi de siste dagene vært i direkte kontakt med alle lag, foreninger og kulturarrangementer vi allerede har en samarbeidsavtale med, og 2 millioner er nå fordelt og under utbetaling til disse. Nå åpner vi opp for at andre i samme gruppe innenfor vår region kan søke støtte gjennom ytterligere en pott på inntil 4 millioner kroner, sier Borgersen videre.

Pengene i krisepakken er hentet fra bankens gavefond.

– I 2019 ga SpareBank 1 Østfold Akershus og stiftelsene til sammen over 50 millioner kroner tilbake til regionen og lokalsamfunnene gjennom gavevirksomheten, og pengene gikk utelukkende til gode formål øremerket utvikling av en bærekraftig region og gode lokalsamfunn, påpeker lokalbanksjefen.

LES OGSÅ: Spøker for Spydeberg Rock: – Vet ikke om vi kan fortsette med å arrangere festivalen

Frist 1. mai

– Som sparebank har vi en forretningsmodell hvor vi hvert år avsetter deler av overskuddet til gaver øremerket gode formål og prosjekter i de lokalsamfunnene vi er en del av. Pengene som nå bukes til koronakrisepakken er en del av dette, og er avsatte gavemidler fra tidligere tiders resultater, legger hun til.

Fristen om å søke om de resterende 4 millioner kroner er satt til 1. mai og søknaden fylles ut på bankens hjemmeside.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags