Ann-Iren (27) og arbeidsgiveren fikk tommel opp av sommerpatruljen

FIKK INFORMASJON: Ann-Iren Kvisler (27) fikk brosjyre om rettigheter i arbeidslivet og kjærlighet på pinne av LOs sommerpatrulje.

FIKK INFORMASJON: Ann-Iren Kvisler (27) fikk brosjyre om rettigheter i arbeidslivet og kjærlighet på pinne av LOs sommerpatrulje. Foto:

Cubus var en av flere butikker på Morenen kjøpesenter som fikk besøk.

DEL

EIDSBERG: Tirsdag var LOs sommerpatrulje innom mellom 50 og 70 arbeidsplasser i Indre Østfold, for å sørge for at rettighetene til unge medarbeidere blir ivaretatt.

– Vi er en gla'-patrulje som er ute for å informere og høre om ungdommen har det bra på jobb i sommer. Kanskje er det deres aller første jobb, sier Vegard Finnes. Den tidligere Trøgstad-politikeren (Ap) har flyttet til Sarpsborg og er LOs faglige ungdomssekretær i Østfold.

(Saken fortsetter under bildet)

PÅ BESØK: LOs sommerpatrulje avla Morenen kjøpesenter visitt på tirsdag. Fra venstre: Faglig ungdomssekretær Vegard Finnes, leder Iselin Blakkestad for ungdomsforeningen i Handel og kontor og Lill Skofteby Olsen, som er tillitsvalgt i Coop-butikken hun arbeider i i Sarpsborg.

PÅ BESØK: LOs sommerpatrulje avla Morenen kjøpesenter visitt på tirsdag. Fra venstre: Faglig ungdomssekretær Vegard Finnes, leder Iselin Blakkestad for ungdomsforeningen i Handel og kontor og Lill Skofteby Olsen, som er tillitsvalgt i Coop-butikken hun arbeider i i Sarpsborg. Foto:

Skal ha kontrakt

Landsorganisasjonen i Norge (LO) er landets største arbeidstakerorganisasjon med over 930.000 medlemmer. I år er det 34. året at LOs sommerpatrulje reiser rundt for å besøke unge arbeidstakere.

– I fjor var vi innom 584 bedrifter i hele Østfold og 50 i Indre Østfold, forteller Finnes.

Sommerpatruljen er særlig opptatt av fem ting. Alle medarbeidere skal ha kontrakt, rett på pauser, ikke bli overvåket ulovlig av kameraer på jobben, og skal ha rett på overtidsbetaling. En arbeidsgiver skal også ha særs gode og saklige grunner for å si opp en arbeidstaker.

(Saken fortsetter under bildet)

CUBUS: Her får Cubus-medarbeider Ann-Iren Kvisler ulike spørsmål av Iselin Blakkestad og Lill Skofteby Olsen. Hun ble blant annet spurt om hun trives i jobben og om hun får overtidsbetalt.

CUBUS: Her får Cubus-medarbeider Ann-Iren Kvisler ulike spørsmål av Iselin Blakkestad og Lill Skofteby Olsen. Hun ble blant annet spurt om hun trives i jobben og om hun får overtidsbetalt. Foto:

Hadde alt på stell

Smaalenenes Avis fikk være med Iselin Blakkestad og Lill Skofteby Olsen fra fagforeningen Handel og kontor da de patruljerte på Morenen kjøpesenter. Handel og kontor er LOs tredje største forbund.

Første stopp var Cubus. Her møtte de medarbeider Ann-Iren Kvisler (27) fra Skiptvet, og kunne konkludere med at alt var på stell hos kleskjeden. Kvisler hadde blant annet kontrakt med stillingsprosent, og fortalte at hun trives svært godt på jobben.

– Jeg synes det var ålreit å få besøk, presiserer Kvisler.

(Saken fortsetter under bildet)

NOTABENE: Notabene på Morenen kjøpesenter hadde også alt på stell. Ranveig Nordberg Rånås (34) fikk besøk av Iselin Blakkestad og Lill Skofteby Olsen.

NOTABENE: Notabene på Morenen kjøpesenter hadde også alt på stell. Ranveig Nordberg Rånås (34) fikk besøk av Iselin Blakkestad og Lill Skofteby Olsen. Foto:

Forbudt med 0-timerskontrakt

Sommerpatruljørene stiller medarbeidere ulike spørsmål og fyller ut et skjema.

– Mange har kanskje sin første sommerjobb og synes kanskje det er skummelt å stille sjefen spørsmål. Da kan de snakke med oss, sier Blakkestad.

Hun presiserer at det etter nyttår ble forbudt med såkalt 0-timerskontrakt. En 0-timerskontrakt innebærer at man blir ansatt i en null prosent stilling og blir leid ut til enkeltoppdrag.

Fant avvik

En av medarbeiderne som fikk besøk på Morenen hadde ikke stillingsprosent på kontrakten.

– Det er brudd på loven, opplyser Blakkestad, og forklarer at sommerpatruljen stort sett blir godt tatt i mot av bedriftene.

– Men det er noen som ikke er så veldig glad for at vi kommer, supplerer Blakkestad.

Hun forklarer at det ikke er mye sommerpatruljen kan gjøre om de oppdager avvik, men sommerpatruljen kan varsle skatteetaten, arbeidstilsynet og datatilsynet, som velger om de ønsker å forfølge saken.

Artikkeltags