Denne gjengen lokker med gratis is og vafler for at bygda skal lære om en god sak

GLEDER SEG: Lions-klubben i Trøgstad er klare for å feire at det er 100 år siden Lions ble stiftet i Chicago, USA. Fra venstre: Einar Lislerud, Vidar Kølner, Vidar Sørby, Kjell Arnfinn Sporsheim og Bjørn Ekeberg.

GLEDER SEG: Lions-klubben i Trøgstad er klare for å feire at det er 100 år siden Lions ble stiftet i Chicago, USA. Fra venstre: Einar Lislerud, Vidar Kølner, Vidar Sørby, Kjell Arnfinn Sporsheim og Bjørn Ekeberg.

Artikkelen er over 2 år gammel

Lions Club i Trøgstad skal vise frem førerhunder og dele ut gratis is for å feire organisasjonens jubileum.

DEL

TRØGSTAD: På lørdag inviterer klubben både store og små til Skjønhaug torg for å feire Lions Club Internationals 100-årsjubileum.

– Vi håper alle slags folk fra bygda vil komme, sier Vidar Sørby.

Komiteen har planlagt jubileumsfeiringen i mer enn ett år. Det de kan lokke mer er et omfattende program med underholdning. Trøgstad Janitsjarkorps spiller, mens Daniel Sandvik inntar rollen som trubadur og konferansier.

LES OGSÅ: Gir 100-åring en gave som hele bygda kan få glede av

Dropper å ta betaling

I tillegg kommer messingkvartetten Mina Ringstad, Marthe Gangnes, Henriette Enger og Josefine Hervig fra kulturskolen for å opptre. Camilla Revholdt og Jan Langholen skal synge, mens Kjersti Karlsrud spiller piano.

– Vi har annonsert at med at vi skulle selge kuleis. Men etter siste komitémøte bestemte vi oss for at vi like godt kan gi bort isen gratis. Så nå blir det gratis is, vafler og kaffe, forteller Sørby.

Lions har en lang historie med å hjelpe blinde og svaksynte. Dette gjelder også i Trøgstad. På lørdag kommer derfor Lions Førerhundsskole og Mobilitetssenter til Skjønhaug for å fortelle om og vise bruk av førerhunder. Det kommer også to lokale brukere av førerhunder for å bli intervjuet på scenen.

– Mye av bakgrunnen for dette prosjektet er at vi har en i klubben som ble blind i voksen alder, sier president Bjørn Ekeberg.

– Det er utrolig å se hvor fint han klarer seg med førerhunden sin, sier Sørby.

LES OGSÅ: Webster er ingen førerhund, men han setter seg alltid bak rattet

Utdanner førerhunder

Lions egen førerhundsskole ligger i Oslo og utdanner mellom 12 og 15 hunder i året. Dette er omtrent en tredjedel av det årlige behovet i Norge.

I Trøgstad har Lions 33 medlemmer, mens det i hele Norge er 10.500 medlemmer.

– Vi har 40-årsjubileum i Trøgstad i år, men det kommer vi ikke til å markere det så mye nå. Det skal vi feire senere i sommer, ved å arrangere sommerleir for flyktninger på Tjellholmen, sier Sørby.

Lions har hele 1,4 millioner medlemmer over hele verden.

– Hva er det som er bra med å være med i Lions-klubben?

– Det er gjerne det sosiale. Vi er en gjeng som kommer sammen én gang i måneden og har det hyggelig, sier Sørby.

– Det er fint å få følelsen av å kunne bidra med noe. Vi liker den humanitære biten. Vi liker å hjelpe, sier Ekeberg.

– Nå håper vi flest mulig vil være med og feire jubileet vårt, avslutter gjengen.

LES OGSÅ: Ved å kjøpe en tulipan av disse karene, kan du redde livet til en ungdom

Artikkeltags