Snart klare med årets tulipaner: – Dette kommer lokal ungdom til gode

DET ER BEDRE Å BYGGE BARNA ENN Å REPARERE VOKSNE: Rolf Imerslund Skiptvet Lions (tv),Øistein Svae soneleder, Arne Østbye Marker Lions Einar Kittelsen Skiptvet Lions med ansvar for Askim og Bjørn Ekeberg Trøgstad Lions.

DET ER BEDRE Å BYGGE BARNA ENN Å REPARERE VOKSNE: Rolf Imerslund Skiptvet Lions (tv),Øistein Svae soneleder, Arne Østbye Marker Lions Einar Kittelsen Skiptvet Lions med ansvar for Askim og Bjørn Ekeberg Trøgstad Lions.

Til helgen arrangerer Lions sin årlige tulipanaksjon, for hundre kroner støtter man Lions forebyggende arbeid rettet mot ungdom og man får en bukett tulipaner i retur.

DEL

Øistein Svae, soneleder i Lions, opplyser at årets tulipanaksjon arrangeres lørdag 27. april. Selv om hoveddagen er lørdag, skal de lokale lagene banke på dører og stå på stands for å samle inn støtte, også på fredag.

Hvor mange tulipaner skal ut?

Vi har bestilt rundt 40.000 tulipaner. Med åtte i hver bukett er det rundt 5.000 buketter som vi deler ut. Vi selger ikke tulipaner, vi gir de bort mot støtte.

– Hvor mye penger får dere inn gjennom tulipanaksjonen?

Alt overskuddet går til arbeidet i «Mitt valg». Det koster jo litt å kjøpe inn tulipanene, men rundt 250.000 kroner går til det lokale arbeidet. Pengene kommer de unge til gode gjennom Mitt valg. Det er forebyggende arbeid i skoler og barnehager.

– Hva er Mitt valg?
– 
Mitt valg er et holdningsskapende arbeid i skoler, barnehager og idrettsmiljøet. Programmet er utviklet for å gjøre barn og unge rustet til å ta de rette valgene senere i livet og er med på å styrke barn og unges psykiske helse.

(Saken fortsetter under bildet)

– Hvordan foregår tulipanaksjonen?

– Det varierer litt fra kommune til kommune. I løpet av fredag og lørdag deles vi inn i soner. Da reiser vi rundt sammen med lokale idrettslag, skoleklasser og barnehager, der vi ber om 100 kroner i støtte, mot en bukett med tulipaner. Vi vil også stå på stands i de forskjellige kommunene. Vi oppfordrer folk til å ta ut penger kontant, men vi har også muligheten til å ta imot penger gjennom Vipps.

– Hvilke Lions-klubber deltar i aksjonen?

Klubbene i Hobøl, Spydeberg, Skiptvet, Trøgstad, Mysen og Marker er med. Det er dessverre ikke noen Lions-klubb i Askim lenger. Derfor har vi gått sammen for å få gjennomført tulipanaksjonen også i Askim.

Artikkeltags