Lionel skuffet i verdens største travløp – nå skal hesten sjekkes av veterinær

SKUFFET: Lionel, med Gøran Antonsen i sulkyen i verdens største travløp, Prix d’Amérique, søndag ettermiddag. 
arkivfoto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

SKUFFET: Lionel, med Gøran Antonsen i sulkyen i verdens største travløp, Prix d’Amérique, søndag ettermiddag. arkivfoto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Lionel og Gøran Antonsen prøvde seg i verdens største travløp, Prix d'Amerique, men til tross for et bra løpsopplegg ble det ikke premie på Mysen-traveren.

DEL

– Nå skal hesten sjekkes av veterinær før vi bestemmer veien videre, sa Gøran Antonsen etter løpet søndag ettermiddag.

Endte med hjemmeseier

Prix d’Amérique endte med hjemmeseier til en av forhåndsfavorittene, Belina Josselyn og Jean-Michel Bazire.

Men det var ikke langt unna at det ble en norsk sensasjon. Ferske Looking Superb med Alexandre Abrivard i sulkyen var med i tetgruppen hele veien, og på oppløpet spurtet den tidligere Leangen-hesten strålende. Han var med i seierskampen helt inn og endte på en imponerende andreplass – på samme tid som vinneren og den lenge ledende tredjehesten Readly Express, 1.11,7v/2700 meter.

Fem og 2,5 millioner

Mens Belina Josselyn fikk nesten fem millioner kroner for å vinne, så kunne Looking Superbs hardtsatsende eier, Kolbjørn Selmer, kvittere ut nesten 2,5 millioner kroner.

– Dette var helt vilt – mer enn en halv seier. Jeg hadde en drøm om en plass blant de fem fremste, men at han skulle kjempe om seieren i verdens største løp i sitt første møte med verdenseliten var bare helt utrolig, sa en lykkelig Kolbjørn Selmer etter den smått sensasjonelle andreplassen.

(Saken fortsetter under bildet)

BLE TOER: Kolbjørn Selmer og kona Ann Kristin kunne glede seg over Looking Superbs andreplass i verdens største travløp. Foto: Eirik Stenhaug/Equus Media

BLE TOER: Kolbjørn Selmer og kona Ann Kristin kunne glede seg over Looking Superbs andreplass i verdens største travløp. Foto: Eirik Stenhaug/Equus Media

Lionel skuffet

– Vi fikk et perfekt løpsopplegg, Lionel og jeg, men det var ikke det riktige trykket i ham i dag. Jeg har ikke lov til å være skuffet, med tanke på alle gledene denne hesten har gitt meg, men nå blir det full veterinærsjekk før vi planlegger veien videre, sier Gøran Antonsen etter den skuffende innsatsen i Paris.

Han legger til:

– Jeg vil selvfølgelig benytte anledningen til å gratulere Kolbjørn Selmer, Jomar Blekkan og kretsen rundt Looking Superb – det var en utrolig sterk innsats, kommenterte Gøran Antonsen etter at Lionel endte langt bak i feltet og uten premie i verdens største travløp.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags