Julia Karolina Perfilow (18) har hørt en del om appen «Too good to go», men har ikke selv tatt den mye i bruk. Dette på grunn av tidene det er mulig å hente varene, som ofte er mellom 20:00-23:00.

– Eneste grunnen til at jeg ikke bruker det er egentlig fordi jeg ikke orker å dra ut sent på kvelden for å hente posene, sier hun.

LES OGSÅ: Selger poser med hemmelig matinnhold: – Mange som ikke vet om dette

Bør være mer bevisst

Hun synes «Too good to go» er veldig nyttig både for kunder og bedrifter. Både med tanke på miljø og økonomi.

– Det gjør det jo enklere for bedrifter å kvitte seg med varer som egentlig skulle ha gått i søpla, og samtidig tjene litt på dem. Og for kundene er det jo fint å få brukbare varer til en billigere penge, mener Perfilow.

Hun tenker at selv om mange ungdommer i dag er opptatt av miljøet og gjør mer enn tidligere, så er det fortsatt er mer som kan gjøres.

– Jeg tror det er mange som burde hatt en bedre rutine. Flere burde være obs på forbruket sitt. Ikke bare på klær og ting, men også være beviste på matsvinn, mener hun.

– Reduserer matsvinn

Martine Bjerke Andersen (19) jobber på Circle K som har tatt i bruk «Too good to go» appen. De selger forundringsposer med dagens mat og bakverk som står i fare for å bli kasta til en billigere pris.

– Ulike bedrifter har ulike løsninger for å unngå matsvinn. På min arbeidsplass er løsningen da «Too good to go», hvor vi selger mat som ikke er egna til å selges dagen etter, men fortsatt er helt trygg å spise, forteller Andersen.

Mange kunder benytter seg av tilbudet og virker fornøyde med det, selv om kan det variere.

– Noen dager så selger vi ut alt, mens andre dager kommer ingen. Men som oftest er det alltid noen innom for å hente en pose. Både ungdom og eldre benytter seg av det, sier Andersen.

Andersen er veldig fornøyd med at konseptet er tatt i bruk på arbeidsplassen.

– Det er veldig fint, for det er med på å redusere matsvinn. Det kan jo fort bli mye mat som må kastes, og da er «Too good to go» en god løsning på arbeidsplassen for å hindre matsvinn, forklarer Andersen.