Den unge mannen ringte legevakten i dag tidlig ved 05-tiden, og legevakten valgte å koble inn AMK og politiet i samtalen med den savnede.

Politiet fortalte søndag morgen at de sammen med helse er bekymret for mannens mentale helse og hans evne til å ta vare på seg selv, skriver Fredriksstad Blad.

– Vi var helt sikre på hvor han sto da vi snakket med han, men innen vi nådde frem til stedet med en patrulje var han borte, forteller oppdragsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt.

Skjuler seg for letemannskapene

Politiet mistenker nå at mannen ikke ønsker at de skal finne han, og skjuler seg i området for letemannskapene.

– Det har vært mye nedbør og mannen er sikkert både våt og kald. Han er kjent i området. Lørdag kveld deltok han på en låvefest i området, og vi ber festdeltagerne der om å melde seg for politiet dersom de har opplysninger eller observasjoner av mannen. Det gjelder også turgåere i området. Ta kontakt på telefon 02800. Vi leter nå i Solbergåsen, Jerndalen og rundt gårdene Storemyr nordre og Storemyr søndre, opplyser oppdragslederen.

Termosøk med helikopter

Politihelikopteret har deltatt i seks timer og foretatt termosøk i området. Det vil bli vurdert å kalle det inn igjen. Det er mange mannskaper fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp, 12 ekvipasjer fra Norske Redningshunder i tillegg til politiets egne folk og hunder som søker i området.

– Det er mange frivillige som gjerne vil være med i leteaksjonen, men vi ber om forståelse for at vi ikke ønsker at folk skal tråkke vilkårlig inn i leteområdet, sier oppdragslederen.

Mannens telefon er avslått.

Ta kontakt med politiet

– Vi kjenner mannen, men ikke fra noen straffbare forhold, sier Marstad.

Mannen er 25 år, 190 cm høy og muligens iført mørke klær og en caps. Det letes i området Solbergåsen, Jerndalen og rundt gårdene Storemyr nordre og Storemyr søndre.

– Enhver som har informasjon bes om å ta kontakt på telefon 02800. Det blir vi veldig glade for, avslutter Marstad.