«Mange av de som stiller til valg i høst er lydhøre folk, som er innstilt på å gjøre en innsats for at flest mulig skal ha det best mulig i hele Indre Østfold»

Av
DEL

MeningerAmazonas brenner. Mediene er overfylte av kranglende rikspolitikere.

Valgomaten påstår at noen av de politikerne jeg har minst til overs for, er mest enige med meg. Det er vanskelig å mobilisere den store entusiasmen foran det forestående lokalvalget.

Så leser jeg om russiske demokratiforkjempere og hører om demonstrantene i Hong Kong, og jeg innser at det er lett å glemme hvor heldige vi nordmenn er. I noen land har du ingen mulighet til å påvirke hvem som styrer. I andre land er det umulig å vinne et valg uten å være mangemillionær. Slik er det ikke her. Framstår du som klok, troverdig og pålitelig, kan du få folkets tillit, uten å måtte kjøpe den.

Demokratiet vårt er ikke perfekt. Det forekommer dessverre at flertallets ønske blir overkjørt av maktglade mennesker her også, med det er heldigvis ikke ofte.

Mange av de som stiller til valg i høst er lydhøre folk, som er innstilt på å gjøre en innsats for at flest mulig skal ha det best mulig i hele Indre Østfold.

Alt som forlanges av oss andre, er at vi kommer oss til stemmelokalet og stemmer fram dem vi mener har fortjent vår tillit. Og det bør vi vel klare, selv om entusiasmen er laber, eller hva?

Artikkeltags